Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu
18 Nisan 2015 Cumartesi
Fındıklı kremalı kurabiye
Bu hamurdan 3 tepsi kurabiye çıkıyor siz ölçüyü yarısını ya da daha azını kullanabilirsiniz.
Çok beğeneceğinizi umuyorum
MALZEMELER
1 kilo un
500 gram pudra şekeri
2 paket sana hamurişi (diğer yağlarla olmaz)
600 gram toz fındık (ben yarısı antep fıstığı kullandım,badem de olur)
5 yumurta
10 gram tarçın
2 limon rendesi
4 gram vanilya
Kreması için
200 gram süt kreması
200 gram bitter çikolata
Üzeri için
antep fıstık draje ve pudra şekeri
Öncelikle kremayı ocağa koyun.Kaynama yakın ocaktan alıp doğradığınız bitter çikolatanın üzerine dökün ve hiç pütür kalmayana kadar karıştırın.Kremayı dolaba koyup soğumasını bekleyin.
Yağ,un,vanilya,yumurta,limon kabuğu ve tarçını hep beraber yoğurun.En son fındık ve fıstığı katın.Hamuru dolapta en az yarım saat dinlendirin.Dinlenen hamuru merdane ile açın.Ben kalıp kullandım siz su bardağı ile de kesebilirsiniz.İki tane aynı bardakla kesip,bir tanesinin ortasını daha küçük bir kapakla kesip diğer hamurun üzerine koyuyoruz.Tüm hamuru bu şekilde yapıyoruz.Isıtıllmış 180 derece fırında kurabiyeler kızarana kadar pişiriyoruz.
Kurabiyeler soğuyunca hazırladığımız kremayı istediğimiz duy ile orta boşluğa sıkıyoruz.Üzerine bir fıstık koyup, pudra şekeri serpiyoruz.Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...