Sayfalar

23 Mayıs 2014 Cuma

Rulo pasta

rulo pasta,damla çikolatalı pasta,pasta,kremalı pasta
 MALZEMELER
4 yumurta
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı sıcak su
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
yarım paket kabartma tozu
1 paket Dr oetker dolgu kreması(pişirilmiş puding,krem şanti,pasta kreması da olur)
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
damla çikolata
pudra şekeri
kiraz,vişne,çilek vs
rulo pasta,damla çikolatalı pasta,pasta,kremalı pasta

Yumurta ve şekeri tencereye koyup ocağın en küçük bölmesine en kısık ateşte koyun.
Mikserin önce düşük,sonra yüksek devrinde yumurta baya bir köpürüp beyazlaşana kadar çırpın.
Tencereyi ocaktan alıp çırpmaya devam edin.
Çırparken sıcak suyu ekleyin.Mikseri bırakın bir spatula veya kaşıkla elenmiş un,vanilya ve kabartma tozunu harca katıp yavaşça karıştırın.Yağlı kağıt serili tepsiye harcı yayın.180 derece ısıtılmış fırında altı hafif kızarana kadar pişirin.Fırından çıkınca sıcakken rulo şeklinde sarın ve o şekilde soğutmaya bırakın.
Bu arada dolgu kremasını üzerindeki tarife göre hazırlayın.Soğumuş pandispanyanın üzerine yayın.
Üzerine damla çikolata serpin ve sıkıca rulo yapın.
Pudra şekeri serpin.Krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpın.İstediğiniz gibi süsleyin.
AFİYET OLSUN...


rulo pasta,damla çikolatalı pasta,pasta,kremalı pasta


22 Mayıs 2014 Perşembe

Şimşek mc queen kurabiye

Kuzenimin oğlunun 1 yaş doğum günü için hazırladım bu kurabiyeleri,benim içime sindi.Umarım beğenilmiştir.
Nice yaşlara Toprak
butik kurabiye,kurabiye,araba kurabiye,şimşek mc queen ,şimek kurabiye

20 Mayıs 2014 Salı

Vitray kurabiye

vitray kurabiye,kurabiye,şekerli kurabiye
MALZEMELER
250 gram yumuşak margarin
125 gram pudra şekeri
1 yumurta
1 paket vanilya
50 gram nişasta
aldığı kadar un
renkli şekerler(ben fındıklı turuncu şeker kullandım)

Yağ,yumurta,pudra şekeri ve vanilyayı kaba alıp karıştırın.Nişastayı da ekleyin.Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yapın.Hamuru ister unlu tezgahta açın,ister dolapta 2-3 saat kadar dinlendirip yağlı kağıt arasında açın.İki boy kalıp seçin.Büyük boy ile kesin,ardından küçüğü ile kestiğiniz kurabiyeyi ortadan kesin.Boş kısma şekeri koyun.Isıtılmış 180 derece fırında kurabiyeleri kızarana kadar pişirin.Fırından çıkan kurabiyeleri iyice soğumadan tepsiden kaldırmayın.Soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...

11 Mayıs 2014 Pazar

Kakaolu cupcake

cupcake,kakaolu cupcake
MALZEMELER
4 yumurta
1 su bardağı şeker(200 gram)
200 gram oda ısısında margarin
175 gram un
25 gram kakao
1 portakal rendesi
üzeri için 
1 paket çikolatalı krem şanti
1 su bardağından 1 parmak eksik soğuk süt
renkli şekerler
Margarini ve şekeri beraberce krema kıvamına gelene kadar çırpın.Ardından yumurtaları tek tek ekleyin.Bu şekilde en az 5 dakika çırpın.Kakao ve unu beraberce eleyin ve karışıma katın.Karışımı kek kapsüllerine paylaştırın.Isıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişirin.Pişen cupcakeleri soğumaya bırakın.Bu arada krem şanti ve sütü çırpın.Yıldız uç veya istediğiniz bir uç takılı krema torbasına krem şantiyi koyun.Soğumuş cupcakelerinizi süsleyin.En son renkli şekerler ile süsleyin.
AFİYET OLSUN..

6 Mayıs 2014 Salı

Çilekli pudingli kek

kek,pudingli kek,çilekli pudingli kek
Aromalı kekler çok hoşuma gidiyor bu ara,hem lezzetli hem de sünger gibi oluyor.Ben çilekli puding katarak yaptım.Siz muzlu,vanilyalı ya da istediğiniz bir pudingi ekleyerek harika tatlar elde edebilirsiniz.
MALZEMELER
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket çilekli puding (toz olacak)
1 paket kabartma tozu
2 çay bardağı un
Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpın.Süt,sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.Unu eleyin.Kabartma tozu ,un ve pudingi katıp karıştırmaya devam edin.Margarinle yağladığınız ve unladığınız kalıba harcı yayın.Soğuk fırına koyun ve fırını 170 dereye getirin.Bu şekilde kek kabuk tutmamış olacak.İlk 30 dakika fırını açmayın.Daha sonra pişip pişmediğini kürdanla kontrol edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN..

5 Mayıs 2014 Pazartesi

Pratik şeftali marmelatlı cheesecake

cheesecake,pratik chhesecake,dr oetker cheesecake,cheesecake yap,şeftalili cheesecake
Pratik ürünleri çok seviyorum.Hem pratik hem lezzetli.Her ne kadar doğal ürünleri tercih etsem de zaman kısıtlı olunca mecbur kullanıyorum.Bu tarz hazır tozları marketlerde indirime girdiğinde stokluyorum. Mesela bu cheesecake yap A101 e 3.5 civarı bir fiyata gelmişti. Hemen birkaç tane aldım.Size de tavsiye ederim.Hatta bu cheesecake i yapıp buzlukta saklayabilirsiniz.Ani misafirler için hemen servis edilebilir. MALZEMELER
2 paket hanımeller bisküvi
50 gram tereyağ
1 paket Dr.oetker cheesecake yap
2.5 su bardağı süt
300 gram labne peyniri ya da süzme yoğurt
250 gram şeftali  marmelatı ya şeftalili meyve suyu
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
su

cheesecake,pratik chhesecake,dr oetker cheesecake,cheesecake yap,şeftalili cheesecake
Bisküvileri mutfak robotunda un kıvamına gelecek kadar çekin. Tere yağını eritin ve bisküvilerin üzerine dökün.İyice yoğurun. Kelepçeli kalıbın küçük boyuna bisküvileri yayın ve elinizle bastırın.Toz haldeki cheesecake yapı soğuk süt ile çırpın.Ardından da labne peyniri ya da süzme yoğurdu katarak karıştırın.Bu harcı bisküvilerin üzerine yayın.Bu şekilde buzlukta biraz bekletin.Bu işlem harcın sertleşmesini ve sıcak marmelat döküldüğünde erimemesini sağlayacak.Nişastayı az su ile çırpın.Topakları açılsın. Marmeleta karıştırın ve kaynayana kadar ocakta pişirin.Marmelat çok şirin ise içine su katıp nişasta oranını arttırın.Pişen marmeladı buzluktaki cheesecake in üzerine yayın.Bu şekilde en az 2 saat dolabın alt kısmında dinlendirip servis edin.
Afiyet olsun...

4 Mayıs 2014 Pazar

Gün masası 9

lahmacun,poğaça,açma,kuru üzümlü milföy,milföy,kısır,makarna salatası,kayısılı bademli kek,kek
MENÜDEKİLER
Lahmacun
İçli köfte
Makarna salatası
Kayısılı bademli kek
Kısır
Kuru üzümlü milföy
Açma
Gül poğaça
LAHMACUN
500 gram kıyma
yarım bağ maydanoz
2 büyük soğan
1 yeşil biber
2 kırmızı biber
pul biber,kırmızı biber,karabiber,tuz
2 yemek kaşığı biber salçası
1 domates

hamuru için
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket maya
1 su bardağı su
tuz
aldığı kadar un
Hamuru için ılık su ,sıvı yağ,tuz ve maya ile hamuru yoğurup mayalandırın.Üstü için tüm malzemeleri robottan geçirin.Biber salçası,kıyma ve baharatları ekleyip karıştırın.Merdane ile hamurdan aldığınız bezeleri açın.Üzerine harçtan koyup yayın.Düz tabanlı tost makinası,pizza tavası ya da saç üzerinde lahmacunları pişirin.
lahmacun,poğaça,açma,kuru üzümlü milföy,milföy,kısır,makarna salatası,kayısılı bademli kek,kek
KAYISI BADEMLİ KEK
1 kase kuru kayısı
4 yumurta
1 su bardağı şeker
100 gram tereyağ ya da margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1.5 paket kabartma tozu
6 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı badem rendesi
Kuru kayısıları sıcak suda ıslayın.Yumurtaları şekerle çırpın.Erimiş ve ılımış tereyağ,sıvı yağ ve sütü de ekleyip çırpmaya devam edin.Vanilya,kabartma tozu,un ve bademleri de ekleyip çırpın.Keki pişireceğiniz kalıbın altına yağlı kağıt serin.Islanmış ve suyu süzülmüş kayısıları yağlı kağıdın üzerine dizin.Kek harcını kayısıların üzerine yayın.Isıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.Kek soğuyunca servis tabağına ters çevirerek servis edin.

KISIR
2 su bardağı ince bulgur
1 tatlı kaşığı kırmızı biber,kimyon,karabiber,tuz,nane
1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
yarım su bardağı sıvı yağ
2 soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yeşil biber
maydanoz
taze soğan
taze nane
2 su bardağı bulguru kapaklı bir kaba koyun,üzerine baharatları ve tuzu koyup sıcak su ekleyin.Kapağını kapatıp soğuyana kadar bekletin.Bu arada yeşillikleri ve biberi doğrayın.2 kuru soğanı minik doğrayın.Sıvı yağda iyice kavurun.,içine biber ve domates salçasını ,kuru naneyi de ekleyip ocaktan alın.Son olarak fıstık ezmesini de ekleyin.Soğuyunca bulgura iyice karıştırın.Son olarak ta yeşillikleri ekleyip servis edin.

lahmacun,poğaça,açma,kuru üzümlü milföy,milföy,kısır,makarna salatası,kayısılı bademli kek,kek
AÇMA
 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık peynir suyu (su da olur)
yarım su bardağı sıvı yağ
5-6 su bardağı un
1 paket yaş maya(instant maya da olur)
2 yemek kaşığı tepeleme şeker
2 tatlı kaşığı silme tuz
arasına 100 gram oda ısısında tereyağı yada margarin
üzerine yumurta sarısı,çörek otu,susam

un.tuz ve şeker yoğurma kabına konulup,ortası havuz gibi açılır.
havuzun ortasına süt,peynir suyu,sıvı yağ,maya konularak yavaş yavaş yoğurulur.
hamur yarım saat mayalandırılır.mayalanan hamurdan küçük bezeler alınıp ince uzun açılır.Hamur üzerine bıçakla şeritler yapılır ve rulo sarılıp gül şekli verilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu ve susam serpilir.Isıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
MAKARNA SALATASI
yarım paket makarna
2 havuç rendesi
1 konserve mısır
1 çay bardağı haşlamış bezelye
250 gram yoğurt(1,5 su bardağı)
kornişon turşu
3 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
kuru ya da taze dereotu 
tuz
isteğe bağlı iki yemek kaşığı süt kreması
Makarnayı bol su da haşlayın..Süzülen makarnaya,kornişon turşu,mısır,bezelye,havuç rendesi,ezilmiş sarımsak ve dereotunu katın.Yoğurt ve mayanozi ayrı bir kapta çırpın ve diğer harca katın.Tuzunu da ekleyip karıştırın.
lahmacun,poğaça,açma,kuru üzümlü milföy,milföy,kısır,makarna salatası,kayısılı bademli kek,kek
GÜL POĞAÇA
Malzemeler
1 litre süt
2 paket yaş maya
1 paket kabartma tozu
yarım su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
2 kilo un

İçine
peynir,yumurta beyazını peynire katarsanız daha güzel olur.
yumurta sarısı 
susam

1 litre ılık süte ,şeker  ve maya konarak biraz kabarması beklenir.
Ardından sıvı yağ ,tuz ve kabartma tozu da eklenir.Un yavaş yavaş elenir.Yumuşak bir hamur elde edilir ve en az yarım saat dinlenmeye bırakılır.Kabaran hamurdan küçük bezeler alınır,yuvarlak açılır,dört kenardan bıçakla kesilir.Ortasına peynirli harçtan konur.Karşılıklı iki kenar ortada birleştirilir.Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir.Isıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN...
ÜZÜMLÜ MİLFÖY
10 adet milföy
1 su bardağı süt
yarım su bardağı şeker
1 yumurta
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin
kuru üzüm
yumurta sarısı
1 su bardağı süt ve şekeri ocağa koyun.Ayrı bir kapta yumurta ve nişastayı çırpın ,yavaş yavaş süte ekleyin.Kaynayınca ocaktan alın,içine 1 paket vanilya ve tereyağı ekleyin.Ilımaya bırakın.İki adet milföyü unlu tezgahta açın.Üzerine muhallebiden sürüp kuru üzüm serpin.Rulo şeklinde sarın ve bir parmak kalınlığında kesin.Tüm milföyleri bu şekilde yapın.Yağlı kağıt serili tepsiye dilimleri dizip üzerine yumurta sarısı sürün.Yine kuru üzüm serpin.180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.Ilık servis edin
AFİYET OLSUN...

3 Mayıs 2014 Cumartesi

Dondurmalı irmik helvası

dondurmalı irmik helvası,helva,irmik helvası
MALZEMELER
125 gram tereyağ
1,5 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
tarçın
dondurma 
ceviz
Tereyağ ve irmik beraberce kısık ateşte kavrulur.Şeker,süt ve su eklenir.Suyunu çekene kadar pişirilir.Ocaktan alınıp bir beze sarılır ve dinlendirilir.Kasenin yarısına kadar irmik helvası konur,üzerine dondurma konur ve tekrar irmikle kapatılır.Kase ters servis tabağına ters çevrilir,tarçın ve cevizle süslenir.
AFİYET OLSUN...

Damla çikolatalı kurabiye

damla çikolatalı kurabiye,çikolatalı kurabiye ,kurabiye

MALZEMELER
125 gram margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
3 kahve fincanı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
damla çikolata

 Malzemeleri bir kaba alın ve karıştırın.Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yapın.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın.Üzerine damla çikolata koyun.Yağlı kağıt serili tepsiye koyduğunuz kurabiyeleri 180 derece fırında altı pembeleşinceye kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...

2 Mayıs 2014 Cuma

Muzlu jöleli puding

muzlu jöle,jöleli tatlı,jöleli puding,sütlü tatlı
 Bu tatlıya takmış durumdayım bu aralar.Çok kolay ve pratik olduğundan mı,yoksa çocuklar çok sevdi diye mi bilmem ?Ama çok lezzetli olduğu kesin :)
Sizlerde en kısa zamanda denemelisiniz.
MALZEMELER
1 peket muzlu jöle
yarım kilo muz
1 paket puding (istediğiniz bir puding olabilir ben antep fıstıklı kullandım)
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin
muzlu jöle,jöleli tatlı,jöleli puding,sütlü tatlı
 Muzları ince ince dilimleyip kullanacağınız kalıba yayın.Jöleyi kutunun üzerindeki tarife göre hazırlayın.(BEN 2,5 çay bardağı kaynar su ile karıştırıp 2 çay bardağı normal su ekledim.)Jöleyi muzların üzerine dökün.Bu şekilde buzlukta donana kadar bekleyin.Jöle donunca pudingi 2 su bardağı sütle karıştırarak pişirin.Puding kaynayınca içine margarini ekleyip ocaktan alın.İlk sıcaklığı çıkana kadar sürekli çırpın.Donmuş jölenin üzerine yayın.Jöle biraz sulanabilir panik yok tekrar donuyor.Bu şekilde 2-3 saat dolapta bekletin.Servis edeceğiniz zaman tatlının kolay ayrılması için ben kalıbı ya sıcak su üzerinde ya da direk ocak üzerinde birkaç saniye tutuyorum kolay çıkıyor.Çok dikkat edin biraz fazla tutarsanız jöle erir.
AFİYET OLSUN...
muzlu jöle,jöleli tatlı,jöleli puding,sütlü tatlı

Ispanaklı milföy böreği

MALZEMELER
10 adet milföy hamuru
250 gram ıspanak
beyaz peynir
tuz,karabiber
1 yumurta




milföy börek,ıspanaklı milföy börek,börek

Ispanakları yıkayıp minik doğrayın.Beyaz peynir,tuz ve karabiber ile harmanlayın.
Milföy hamurunu iki tane olarak unlu tezgaha koyup merdane ile uzunlamasına açın.Uzun kısmına ıspanaklı harçtan koyup rulo şeklinde sarın.Çok sıkı sarmayın içi hamur kalır.Tüm milföyleri tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün.Isıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN..

1 Mayıs 2014 Perşembe

Havuçlu cevizli kek

havuçlu kek,cevizli kek,kek
4 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı rendelenmiş havuç
2,5 su bardağı un
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
2 tatlı kaşığı tarçın
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yumurta aklarını bir kaba alıp katılaşana kadar çırpın.Ardından bir su bardağı şekeri yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin.Yumurta sarılarına kalan bir su bardağı şekeri ekleyip çırpın.Ardından sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin.Havuç,ceviz ve limon kabuğunu ekleyip çırpmaya devam edin.Son olarak yumurta aklarını da ekleyip yavaşça karıştırın.Un,tarçın,vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip yavaş yavaş karıştırın.Yağlayıp unladığınız kalıba harcı dökün.Isıtılmış 175 derece fırında keki pişirin.İsteğe bağlı olarak kek soğuyunca pudra şekeriyle süsleyin.
AFİYET OLSUN..