Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

21 Eylül 2013 Cumartesi

biftek sarma

sarma
İlk defa yaptığım bu biftek sarma yumuşacık ve çok güzel oldu. Migrosta kilosu 24 lira olunca ki neredeyse kıyma parasına alıp denemek istedim.Kasaba biftekleri dövdürdüm. Kendi kafamda tasarladığım gibi yaptım.Tek eksik yanı piştikten sonra ayrı kaba alıp üzerine kaşar koyup tekrar fırına verdim ve kuru oldu.Birazda eşimin her şeyi kuru sevmesinden kaynaklandı.Siz bence tekrar fırınlamayıp piştiği gibi servis edin.Tabi sulu sulu seviyorsanız.

malzemeler 400 gram dövülmüş biftek
                  mantar
                  kırmızı biber,yeşilbiber
                  yarım soğan
                   zeytinyağı
                  tuz,karabiber,kekik
                   fırın poşeti
yapılışı Yemeklik doğranmış soğan ve biberler yağda sotelenir.Üzerine doğranmış mantarlar ve tuz eklenip iyice sotelenir.Zeytinyağı,tuz,karabiber ve kekik karıştırılır.Bifteklerin üzerine sürülür.Açılan bifteklere mantarlı harçtan konup sarılır ve kürdanla sabitlenir.Üzerine yine kekikli yağdan sürülüp fırın torbasına konur.Fırın torbası birkaç yerden delinir.Isıtılmış fırında 40-45 dakika pişirilir.Et kendi suyunu salıyor.Biftekleri dilimleyip üzerine kendi suyundan gezdirebilirsiniz.
                                                  AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...