Sayfalar

1 Kasım 2013 Cuma

Tepsi Kebabı

tepsi kebabı,kebap,köfte,kıyma


                                                 Hatay 'ın en sevilen lezzetlerinden biridir.
Çok lezzetli ,yapımı pratik ve bir o kadar evimizdeki malzemelerle yapabileceğiniz harika bir lezzet. 
genellikle misafir geleceği zaman hemen kasaba gidilir tepsiye et bastırılır ve taş fırında pişirilir.
taş fırından alınan sıcacık pideyle de servis edilir.
bu yemeğin yanına pilav ,cacık,salata,humus ve bir de peynirli börek oldu mu harika bir masa olur.
taş fırında pişirildiği gibi evdeki fırında da pişirilebilir.ama bence taş fırında pişen yemeğin lezzeti hiç bir şeyde yok bence.Hatay da neredeyse her mahallede taş fırın vardır.
evinizde yaptığınız bir güveci böreği götürüp pişirtebilirsiniz.tepsiye koyduğunuz sebzeleri közletebilir.hatta bayramlarda yaptığınız kurabiyeleri bile taş fırına gönderebilirsiniz.bayramlarda fırınlar sabaha kadar çalışır bizim memlekette.kuyruklar olur.
kahkeler,un kurabiyeleri,kömbeler koca koca tepsilerle pişirilir.memleketimi özledim galiba.
birden böyle düşününce ah ah orada olmak var diye iç çektim şimdi.
neyse fazla uzatmadan hemen bu güzel lezzetin tarifine geçelim.


  • Yarım kilo orta yağlı kıyma
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 orta boy sogan
  • 1 orta boy domates
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz
  • karabiber
  • pulbiber       
ÜZERİ İÇİN

  • 1 adet patates
  • 1 adet domates    
  • istediğiniz kadar biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1.5 su bardağı su  
  • sıvıyağ















öncelikle damaraları çıkarılmış biber, soğan ,maydanoz robotta çekilir.ardından içine domates (ben kabuğunu soymuyorum)baharatlar ve salça katılarak tekrar çekilir.






sonra kıyma ile robotta çektiğimiz malzemeleri iyice yoğuruyoruz                                                                                                                                                                                                                                          





sıvıyağ ile yağladığımız tepsiye elimizle yayıyoruz.







üzerine patatesi ,biberi ,domatesi dilimleyip bir yemek kaşığı salça ile 1.5 bardak suyu sulandırıp üzerine döküyoruz.200 derece ısıtılmış fırında patatesler kızarana kadar en az 30 dakika pişiriyoruz.afiyet olsun





2 yorum:

  1. Canım çekti valla...memlekette olsak da yesek.

    YanıtlaSil
  2. MEMLEKETTE OLMANIZA GEREK GAYET PRATİK BİR YEMEK EVDE KENDİNİZDE YAPABİLİRSİNİZ

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...