Sayfalar

16 Temmuz 2013 Salı

İç Fasulye Yemeği

BEN BİR HATAYLI OLARAK BURADA FASULYELER BİR GARİP GELİYOR BANA.MEMLEKETİMDE TANELİ OLAN FASULYEYİ KART DİYE ALMAZ KİMSE.BURADA İSE HERKES TANELİSİNİ ALIYOR.ONU MAKBUL GÖRÜYOR.BENDE TAM YANELİ OLANDAN ALIP İÇİNİ ÇIKARIP BU ŞEKİLDE PİŞİRİYORUM.SİZE DE TAVSİYE EDERİM.ÇOK GÜZEL OLUYOR.

MALZEMELER:yarım kilo iç fasulye
                          1 doğranmış soğan
                          2 küp doğranmış yeşil biber
                          1 yemek kaşığı salça
                          tuz,karabiber,kimyon,toz biber
                         su
                         sıvıyağ
YAPILIŞI:ayıklanmış fasulye içleri üzerini geçen su ile iyice haşlanmaya bırakılır.ayrı bir tavada soğan ve biberler bol sıvıyağ da iyice kavrulur.üzerine salçası da eklenerek beraber de kavrulur.buna fasulye suyundan bir iki kaşık  katılarak salça iyice eritilmiş olunur.yumuşamış fasulye içlerinin olduğu tencereye salçalı karışım dökülür.tuz ve baharatları da katılarak bir taşım daha kaynatılır.
                                                 AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...