Sayfalar

17 Temmuz 2013 Çarşamba

bohça böreği

börek
MALZEMELER:5 adet hazır yufka
                          istediğiniz kadar peynir
                         kabak
                         patates
                         tuz, pulbiber, sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Bir kasede bir miktar sıvı yağ ve suyu karıştırın.
Yufkayı açın kaşıkla içine dökün sonra yufkayı tekrar katlayın[paketten çıkan yufka nasıl katlıysa tekrar öyle katlayın]
Bütün yufkaları o şekilde yapın bir kenara bırakın.
Siz bir yandan iç malzemesini hazırlayın.Aslında iç malzemesi isteğe göre değişir.Ben kabak, patates ve peynir rendeledim.İçine biraz pul biber koydum.
Katladığımız yufkaları dört eşit parçaya bölüyoruz.
İç malzemesini koyduktan sonra dört kenarı birleştiriyoruz ve tepsiye ters kapatıyoruz .Yani dört kenarının buluştuğu yer alta gelecek.Üstüne yumurta sarısı ve susam.
Çıtır çıtır bir lezzet hepinize tavsiye ederim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...