Sayfalar

16 Temmuz 2013 Salı

Kayısı Şurubu

ÖYLE ÇOK MEYVE SUYU SEVEN BİR KIZIM VAR Kİ İLLA ŞİŞE BİTENE KADAR İÇECEK.KEŞKE YEMEĞE BU KADAR İŞTAHLI OLSA HAZIR MEYVE SULARINI PEK SEVMİYORUM AMA MECBUR ALIYORUZ.FAKAT ŞİMDİ MEYVENİN BOLLUK ZAMANI O YÜZDEN VAKİT BULDUKÇA BOL BOL YAPIYOR ,İFTARDAN SONRA BİZLERDE İÇİYORUZ.BU TARİFİ HEM KENDİNİZ HEM ÇOCUĞUNUZ İÇİN ÖNERİRİM.

MALZEMELER yarım kilo kayısı
                           1,5 litre su
                           1 su bardağı şeker
YAPILIŞI: Kayısıların çekirdekleri çıkarılır.Su ile iyice ezilene kadar pişirilir.Ocaktan almaya yakın şekeri eklenir.5 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır.İnce bir süzgeç ile süzülür.dolapta soğutulur.soğuk servis edilir.
                                                 AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...