Sayfalar

22 Temmuz 2013 Pazartesi

Çökertme Kebabı

çökertme kebabı,kebap
BU DÜN AKŞAM İLK DEFA DENEDİĞİM BİR TARİFTİ VE SEVİLEN YEMEKLERİMİZ LİSTEMİZDE İLK SIRALARA YERLEŞTİ.HARİKA BİR YEMEK.ÇITIR PATATESLER,YUMUŞACIK ET,ARASINDA SARIMSAKLI SÜZME YOĞURT


MALZEMELER:700 gram parça et
                          4 büyük patates
                          süzme yoğurt
                          sarımsak
                          2 yemek kaşığı salça
                          tereyağ
                          sıvıyağ
                          tuz,karabiber,kekik
                         1 soğan
                         yeşil ve kırmızı biber

 YAPILIŞI:öncelikle etlerimizi jülyen doğruyoruz ve düdüklüde kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika pişirip altını kapatıyoruz.patateslerimizi soyup rendenin büyük kısmıyla rendeleyip tuzlu suda bekletiyoruz.tuzlu sudan alıp kurulayıp kızartıyoruz.tavaya sıvıyağ ,jülyen doğranmış soğan ve biberleri katıp kavuruyoruz.kavurduktan sonra etlerimizi ekliyoruz.tuzu,kekik ve karabiberi birazda haşlama suyundan ekleyip 15 dakika kadar kısık ateşte pişiriyoruz.süzme yoğurdumuza sarımsak ve az su ekleyip çırpıyoruz.küçük bir kapta tereyağ ve sıvıyağı karıştırıp sulandırdığımız salçamızı ekleyip pişiriyoruz.tabağa ilk çıtır patatesleri üzerine sarımsaklı yoğurdu koyuyoruz.etleri de üstüne ekleyip salça sosla servis ediyoruz.bu ölçülerden resimdeki 4 servis tabağı çıktı.daha fazla yapmak isterseniz ölçüleri arttırabilirsiniz.
                                                AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...