Sayfalar

22 Temmuz 2013 Pazartesi

Külçe..Rezeneli Poğaça

KÜLÇELERİ MEMLEKETİMDE ÇOK YAPARLAR.ÖZELLİKLE ÇARŞININ İÇİNDEKİ FIRINDAN MİS GİBİ KOKUSU YAYILIR.DAYANAMAZ ALIRSINIZ.TEL TEL AYRILAN HAMURU ,SİZİ SİZDEN ALAN KOKUSU...DEĞİŞİK BİR POĞAÇA TARİFİ ARAYANLARA HARİKA BİR TARİF DAHA

MALZEMELER:1 su bardağı su
                           1 su bardağı süt
                           1 çay bardağı sıvıyağ
                           1 yemek kaşığı maya
                           1 tatlı kaşığı tuz
                           1 yumurta
                           2 yemek kaşığı rezene
                           2 yemek kaşığı çörek otu
                           4 yemek kaşığı susam
                           aldığı kadar un
                           yarım paket sana
                           biraz sıvıyağ










YAPILIŞI:ılık süt,su sıvıyağ,maya,tuz,yumurta,rezene,susam,çörekotu bir kaba alınır.iyice karıştırılıp yavaş yavaş unu eklenir.kulak memesi kıvamına gelince beze sarılıp mayalanmaya bırakılır.1saat kadar mayalanmadan sonra tezgah sıvıyağ ile yağlanır.hamur kare şekilde yayılır.üzerine yarım paket yumuşak sana yağı sürülür ve rulo yapılır.rulo hamur bıçakla kesilip tepside dinlenmeye bırakılır.20 dakika kadar tepsi mayasından sonra elimiz sıvıyağa batırılarak hamurlar tek tek tezgahta yuvarlanıp şekil verilir.tekrar tepsiye dizilir.tüm hamurlara aynı işlem uygulanır.üstlerine elimizle az sıvıyağ sürüp 180 derece de pişirilir.
                                      AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...