Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

28 Ocak 2015 Çarşamba

TAHİNLİ ÇITIR

tahin,tahinli çıtır,tahinli börek

tahin,tahinli çıtır,tahinli börek



tahin,tahinli çıtır,tahinli börek







Malzemeler;

1- 3 adet yufka
2- kıyılmış ceviz içi

içine sürmek için;

1- 12 yemek kaşığı tahin
2- 12 yemek kaşığı sıvı yağ
3- 15 yemek kaşığı şeker 
4- 4 yemek kaşığı süt

üzerine sürmek için;

1- 4 yemek kaşığı tahin
2- 4 yemek kaşığı şeker

Hazırlanışı;

1- tahin, sıvı yağ, şeker ve sütü çırpın
2- yufkaları ortadan ikiye bölün
3- hazırladığınız karışımı yufkaya sürüp
    ceviz serpin ve bıçakla üç parçaya bölüp
    gül şekli verin
4- geri kalan tüm yufkaları da bu şekilde
    hazırlayıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın
    tepsisine dizin
5- üzerine tahin sürün ve seker serpin
6- 180-200 derece fırında kızarana kadar pişirin
7- fırından çıkartın ve soğuk servis yapın

afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...