Sayfalar

2 Ocak 2015 Cuma

ARNAVUT CİĞERİ

ciğer,arnavut ciğeri,meze


Malzemeler;

1- yarım kg kuzu ya da dana ciğeri
2- 2 tane kuru soğan (piyazlık doğranmış)
3- 1 bağ maydanoz
4- 1 domates
5- 1 çay kaşığı tuz
6- 2 tatlı kaşığı pul biber
7- 1 su bardağı un

Kızartmak için;

- sıvı yağ

Hazırlanışı;

1- ciğeri zarını soyduktan sonra ceviz büyüklüğünde
    doğrayın
2- pul biberin yarsını ciğerin üzerine serpin ve una bulayın
3- fazla ununu silkeleyip kızgın yağda kızartın
4- kızaran ciğerleri servis tabağına alıp tuzunu serpin
5- kızgın yağdan 3-4 yemek kaşığı alarak ayrı bir tavaya
    koyun harlı ateşte kalan pul biberleri bir iki kere
    karıştırıp ocaktan alın ve ciğerlerin üzerine dökün
6- soğan, maydanoz ve domatesle servis yapın

NOT: 

- kuzu ciğeri kullanıyorsanız 2-3 dakika kızartın
- dana ciğeri kullanıyorsanız 6-7 dakika kızartın

afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...