Sayfalar

9 Aralık 2013 Pazartesi

Havuçlu Fıstıklı Pilav ve Tencerede Tavuk

Havuçlu Fıstıklı Pilav ve Tencerede Tavuk,tavuk,pilav,havuçlu pilav
Pilav için
1 orta boy havuç
1 fincan dolmalık fıstık
1,5 su bardağı pirinç
sıvı yağ
tuz
su
Baget için
8 baget
zeytin yağı
tuz,karabiber,kekik,pul biber, köri
1 çay bardağı su

Havucu rendeleyin.Tencereye sıvı yağ ve fıstığı koyup kavurun.Kavrulan fıstığa havuçları da ekleyip beraberce soteleyin.Üzerine pirinci ve tuzu da ekleyip kavurmaya devam edin.3 su bardağı su ekleyip kaynayıncaya kadar yüksek,kaynayınca kısık ateşte pişirin.Su miktarı pirincinizin cinsine göre değişebilir.Pişen pilavı dinlenmeye bırakın.
Bagetleri sıvı yağ ve baharatlarla harmanlayın.İsterseniz salça da katabilirsiniz.Bagetleri teflon bir tencereye su ile beraber koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Pilavla tavuğu beraber sıcak servis edin.İsterseniz maydanozla servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...

1 yorum:

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...