Sayfalar

26 Eylül 2013 Perşembe

beşamel soslu karnabahar


karnabaharı birde böyle deneyin .Benim en sevdiğim şeklidir .Üzerindeki sosu, peyniri harika bir lezzet katıyor bence.Resmini çekmeyi unutmuşum.Son kalan parçayı pişmiş halinin görülmesi açısından çektim.Şekli pek düzgün olmadı o yüzden.Artık olacak o kadar bir daha yaptığımda daha güzel fotoğraflarım sizler için.

Malzemeler:karnabahar
                 1,5 su bardağı süt
                 1.5 yemek kaşığı un
                 sıvı yağ
                 kaşar ve tel peynir
                 tuz,pul biber
Yapılışı:Karnabaharı çiçeklerine ayırın.Tuzlu kaynar suda haşlayın.Suyunu süzüp bir borcama dizin.Ayrı bir tencerede yağda unu iyice kavurun.Üzerine yavaş yavaş sütü ekleyin.Hızlı karıştırın ki topaklanmasın. Kaynayınca ocaktan alın.Karnabaharların üzerine yayın.Sosun üzerine peynirleri yayın.Peynirin üzerine isteğe göre pul biber serpin.200 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.
                                            AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...