Resim yazısı ekle |
MALZEMELER:2 su bardağı ince bulgur
2 yemek kaşığı biber salçası
1 kilo haşlanmış patates
2 soğan
tuz,karabiber,kimyon
sıvıyağ
YAPILIŞI:bulgur kaynar su ile ıslanır.bulgurlar şişene kadar haşlanmış patatesin yarısı mutfak robotunda sakız gibi olana kadar çekilir.tavada sıvıyağla yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur.üzerine kalan patatesler doğranır.tuz,kimyon eklenir ve beraber ezilerek kavrulur.ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.bulgurumuza salça,tuz,kimyon ve çekilmiş patates eklenip iyice yoğurulur.bulgur ikiye bölünür.yarısı tepsiye elimiz ıslatılarak ince olmak kaydıyla yayılır.arasına patatesli harç ve üzerine kalan bulgurlu harç yayılarak konulur.dilimlenir ve üzerine bol sıvıyağ (en az 1 çay bardağı olmalı)gezdirilir.200 derece ısıtılmış fırında pişirin.
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...