Sayfalar

14 Temmuz 2013 Pazar

Firik Pilavı


bu Hatay a ait bir lezzet mutlaka yemelisiniz.firik buğdayın tam kurumamış yeşil hali.ağızda çok güzel bir tat bırakıyor.ister etli ister tavuklu yapın tadına doyamazsınız.umarın firikte yakın zamanda market raflarına gelir hatay dışındaki marketlerde.geçelim tarife;
MALZEMELER:1 su bardağı firik
                           yarım çay bardağı şehriye
                           2 su bardağı tavuk suyu(siz et suyu da kullanabilirsiniz)
                           tuz
                          sıvı yağ
                          haşlanmış tavuk eti

YAPILIŞI:sıvı yağda şehriyeler kavrulur.ardından bulgur ve tuz atılıp beraber kavrulur.tavuk suyu ve tavuk eti de katılıp kaynayana kadar yüksek ateşte kaynayınca kısık ateşte pişirilir.dinlenmeye bırakılır.
                                                       AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...