Malzemeler;
1- 4 adet patlıcan
2- 250 gr kıyma
3- 1 tane iri kuru soğan
4- 2 tane yeşil biber
5- 2 domates (rendelenmiş)
6- karabiber, tuz, sıvı yağ
7- salçalı su
8- 8-10 dal maydanoz
2- 250 gr kıyma
3- 1 tane iri kuru soğan
4- 2 tane yeşil biber
5- 2 domates (rendelenmiş)
6- karabiber, tuz, sıvı yağ
7- salçalı su
8- 8-10 dal maydanoz
Hazırlanışı;
1- kıymayı suyunu salıp çekene kadar kavurun sonra sıvı yağ ekleyip biraz daha kavurun yemeklik doğranmış soğan ve biberi ekleyip kavurmaya devam edin soğanlar pişmeye yakın rendelenmiş domates, tuz ve baharatlarını ekleyip kapağını kapatın domatesler de pişince ocaktan alın biraz ılıdıktan sonra ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın
2- patlıcanları alacalı soyup birkaç yerinden bıçakla deldikten sonra az yağda her tarafını kızartın
3- uygun büyüklükte bir fırın kabına yerleştirin ve patlıcanların üstte kalan yüzünü boydan boya bıçakla kesip havuz gibi açın ve kıymalı harcı bu boşluğa yerleştirin patlıcanların yarısına gelecek şekilde salçalı su koyun fırın kabının boş kalan yerlerine veya kıymanın üzerine biber ve domates dilimleri yerleştirin
4- 180 derece fırında domates ve biberler pişene ve salçalı su biraz koyulaşana kadar pişirin
2- patlıcanları alacalı soyup birkaç yerinden bıçakla deldikten sonra az yağda her tarafını kızartın
3- uygun büyüklükte bir fırın kabına yerleştirin ve patlıcanların üstte kalan yüzünü boydan boya bıçakla kesip havuz gibi açın ve kıymalı harcı bu boşluğa yerleştirin patlıcanların yarısına gelecek şekilde salçalı su koyun fırın kabının boş kalan yerlerine veya kıymanın üzerine biber ve domates dilimleri yerleştirin
4- 180 derece fırında domates ve biberler pişene ve salçalı su biraz koyulaşana kadar pişirin
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...