Sayfalar

21 Şubat 2015 Cumartesi

HOŞAF

hoşaf

VİŞNE HOŞAFI

hoşaf

Malzemeler;

1- dondurulmuş vişne
2- su
3- şeker

Hazırlanışı;

1- suyu bir tencerede kaynatın
2- kaynayan suya dondurulmuş 
    vişneleri ekleyip bir taşım kaynatın
3- şekerini ekleyip 1-2 dakika daha kaynatıp
    ocaktan alın ve soğuk servis yapın

MEYVE HOŞAFI


Malzemeler;

1- 2 adet ayva 
2- 2 adet elma
3- 1 çubuk tarçın
4- su
5- şeker

Hazırlanışı;

1- ayva ve elmaları soyun ve küp küp doğrayın
2- suyu tencereye koyup önce ayvaları biraz pişirin
3- ayvalar biraz yumuşayınca elmaları da ekleyin
    biraz daha kaynatın
4- bu aşamada tarçın çubuğunu da tencereye ekleyin
5- şekeri ekleyip 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan
    alın ve soğuk servis yapın

ÜZÜMLÜ KAYISI HOŞAFI

hoşaf

Malzemeler;

1- 1 su bardağı kuru kayısı
2- 1 çay bardağı kuru üzüm
3- 2-3 karanfil
4- su
5-şeker

Hazırlanışı;

1- kuru kayısıları kuru üzüm büyüklüğünde doğrayın
2- suyu tencereye koyun ve kuru kayısıları ekleyin
3- iyice yıkadığınız kuru üzümleri de ekleyin ve
    yumuşayana kadar kaynatın 
4- karanfilleri ekleyip biraz daha kaynatın
5- şekerini ekleyip 1-2 dakika kaynatıp ocaktan alın
    ve soğuk servis yapın

NOT: su ve şeker ölçüsü vermiyorum çünkü bu sizin tamamen damak tadınıza bağlı koyu yada sulu, şekerli yada şekersiz istediğiniz gibi hoşaflar hazırlayabilirsiniz

tarçın ve karanfil isteğe bağlı eklenecek malzemelerdir ve tencerede fazla tutmadan geri almanız lazım

afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...