Malzemeler;
1- 2 su bardağı kırmızı mercimek
2- 1 su bardağı ince bulgur
3- 4.5- 5 su bardağı su
4- 1 yemek kaşığı salça
5- 1 yemek kaşığı biber salçası
6- 1 kuru soğan
7- yarım su bardağı zeytin yağı
8- 1 tatlı kaşığı pul biber
9- 1 çay kaşığı kimyon
10- karabiber, tuz
11- 1 bağ maydanoz
12- 5-6 dal taze soğan
Hazırlanışı;
1- kırmızı mercimekleri ve suyu bir tencereye
koyun ve ve mercimekleri haşlayın
( önce orta sonra kısık ateşte)
2- mercimekler haşlandığında bulguru ekleyip
ocaktan alın ve karıştırıp kapağını kapatın
15-20 dakika demlensin
(bulguru ekleyeceğiniz zaman mercimeğinbiraz suyunun kalması lazım)
3- zeytin yağını tavaya koyup ince doğradığınız
soğanları kavurun
4- soğanlar kavrulunca biber salçası ve
domates salçasını ekleyin
5- salçalarında kokusu çıkana kadar yaklaşık 1-2
dakika daha kavurun ve ocaktan alın
6- pul biber, karabiber tuz ve kimyonu ekleyip karıştırın
7- demlenen mercimekleri geniş bir kaba boşaltın
8- kavurduğunuz soğanları üzerine dökün
9- ince kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanı da
ekleyip yoğurun
10- şekil verip limon dilimleri ve marulla servis yapın
afiyet olsun...