Çayın yanına sunabileceğiniz,çocukların bayıla bayıla yiyeceği türden bir kurabiye.Kavanozda uzun süre saklayabilir,aniden gelen misafirlerinize sunabilirsiniz.
MALZEMELER
1 paket oda ısısında margarin yada tereyağ
1,5 su bardağı şeker(300 gram)
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket kakao
1 çay bardağı hindistan cevizi
aldığı kadar un(3 su bardağı kadar)
1 paket damla çikolata(250 gram)
Margarin,yumurta,şeker,vanilya ve kakaoyu karıştırma kabına koyup yoğurun.Hindistan cevizi ve kabartma tozunu da ekleyin.Unu yavaş yavaş ekleyin ve ele yapışmayan şekil alan bir hamur yapın.Son olarakta damla çikolatayı ekleyip yoğurun.Hamurdan küçük parçalar alın ve yuvarlayın.Yağlı kağıt serili tepsiye yuvarladığını kurabiyeleri koyun ve elinizle bastırın.Isıtılmış 175 derece fırında pişirin.Fırından çıktığında yumuşak olacaktır,soğudukça sertleşir.
AFİYET OLSUN...
Sayfalar
▼
30 Nisan 2014 Çarşamba
29 Nisan 2014 Salı
Gül tatlısı
Görüntüsü ve lezzetiyle yiyen herkesin beğeneceği bu tarifi kesinlikle denemelisiniz.
GÜL TATLISI125 gram tereyağ
3/4 su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı yoğurt
1 yumurta
yarım su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Şerbeti için
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Üzerine ceviz ya da badem
Öncelikle şeker ve suyu tencereye koyup kaynatın.Şerbet kıvamı alınca soğumaya bırakın.
Yoğurma kabına sıvıyağ,tereyağ ve yoğurdu koyup karıştırın.Yumurta,şeker,irmik,vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırmaya devam edin.Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan hamur yapın.Hamuru unlu tezgahta merdane ile ince açın.Su bardağı ile daireler kesin.Üç daireyi birbirinin ortasına kadar gelecek şekilde koyun ve sarın.Bıçakla ortadan keserek iki tane gül elde etmiş oluyorsunuz.Gülün ortasına ceviz ya da badem koyun.Isıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.Fırından çıkan tatlıya soğuk şerbeti döküp dinlendirin.
AFİYET OLSUN..
28 Nisan 2014 Pazartesi
Gün menüsü 8
MENÜDEKİLER
Kısır
Vişneli turta tarif için tıklayınız
Kuru patlıcan ,biber dolması
Etli yaprak sarma
Makarna salatası
Damla çikolatalı ve Tarçınlı kurabiye
Çikolatalı yaş pasta
Çin böreği
Poğaça tarif için tık tık
Barbunya salatası
Havuçlu cevizli kek
Gökkuşağı salatası
Gül tatlısı
Kısır
Vişneli turta tarif için tıklayınız
Kuru patlıcan ,biber dolması
Etli yaprak sarma
Makarna salatası
Damla çikolatalı ve Tarçınlı kurabiye
Çikolatalı yaş pasta
Çin böreği
Poğaça tarif için tık tık
Barbunya salatası
Havuçlu cevizli kek
Gökkuşağı salatası
Gül tatlısı
26 Nisan 2014 Cumartesi
Beyaz çikolata soslu kek
MALZEMELER
3 yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2,5 çay bardağı un
1 paket kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri için
Vanilyalı beyaz çikolata sos
2 su bardağı süt
Fırını 170 derece ısıya ayarlayın.Oda ısısındaki yumurtalar ve şekeri iyice çırpın.
Süt ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin.Kuru malzemeleri eleyin.Harca ekleyip yavaşça karıştırın.Kullanacağınız kalıbı margarin ile yağlayıp unlayın.Harcı kalıba yayın.Isıtılmış fırında pişirin.Pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edin.Önemli püf nokta ilk 25 dakika fırının kapağını açmayın.Kekiniz pişince soğumaya bırakın.
Çikolata sosu tencereye koyun.Üzerine sütü ekleyin,karıştırarak pişirin.Sos sıcakken soğumuş ve dilimlenmiş kekin üzerine dökün.Çikolata sosta soğuyunca üzerini istediğiniz gibi süsleyin.
AFİYET OLSUN...
3 yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2,5 çay bardağı un
1 paket kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri için
Vanilyalı beyaz çikolata sos
2 su bardağı süt
Fırını 170 derece ısıya ayarlayın.Oda ısısındaki yumurtalar ve şekeri iyice çırpın.
Süt ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin.Kuru malzemeleri eleyin.Harca ekleyip yavaşça karıştırın.Kullanacağınız kalıbı margarin ile yağlayıp unlayın.Harcı kalıba yayın.Isıtılmış fırında pişirin.Pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edin.Önemli püf nokta ilk 25 dakika fırının kapağını açmayın.Kekiniz pişince soğumaya bırakın.
Çikolata sosu tencereye koyun.Üzerine sütü ekleyin,karıştırarak pişirin.Sos sıcakken soğumuş ve dilimlenmiş kekin üzerine dökün.Çikolata sosta soğuyunca üzerini istediğiniz gibi süsleyin.
AFİYET OLSUN...
25 Nisan 2014 Cuma
Vişneli turta
MALZEMELER
2 paket kakaolu petibör bisküvi
125 gram eritilmiş tereyağı ya da margarin
1 paket krema
1 paket krem şanti
vişne konservesi veya vişne suyu
tart jöle
Petibör bisküvileri robottan geçirin.
Eritilmiş yağı katıp yoğurun.
Kelepçeli kalıba harcı yayın.
Kremayı krem şanti ile çırpın.
Kalıba yaydığınız bisküvilerin üzerine çırpılmış harcı yayın.
Bu şekilde dolapta biraz dinlendirin.
Vişeneleri en üste yayın.Vişne suyu ile de tart jöleyi pişirip vişnelerin üzerine yayın.
Bu şekilde dolapta en az 2 saat dinlendirip servis yapın.Vişne konservesi yoksa vişneli meyve suyu ile tart jöleyi pişirip kremanın üzerine yayabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
24 Nisan 2014 Perşembe
İncir uyutması
MALZEMELER
1 litre süt(hazır süt olmaz)
15 kuru incir
2 yemek kaşığı şeker
Kuru incirleri bir saat kadar sıcak suda bekletin.Sudan alıp minik parçalar halinde doğrayın.Sütü yoğurt mayalayacak gibi ılıtın.Şeker ve incirleri katıp karıştırın.Sütü küçük cam kaplara bölüştürüp,sofraya sarın.4-6 saat kadar mayalandırın.Mayalandıktan sonra servis etmeden nar,ceviz veya kiviyle süsleyin.
AFİYET OLSUN...
22 Nisan 2014 Salı
Çilekli jöleli puding tatlısı
Bu aralar çok popüler olan bu tatlıyı yapmadan olmazdı.O kadar lezzetli ki geç bile kalmışım yapmak için.Tabi tatlar bilindik ve pratik olunca herkes severek yedi.Kesinlikle deneyin yaz için favorim olacak bu tatlı.
MALZEMELER
1 paket çilekli puding
1 yemek kaşığı margarin
3 su bardağı süt
1 paket çilekli jöle
2,5 çay bardağı sıcak su
çilek
Pudingi paketin üzerinde yazan miktardan yarım su bardağı daha az sütle pişirin.Amaç daha koyu kesilebilir bir puding elde etmek.Ocaktan almadan bir yemek kaşığı margarini ekleyin ve ocaktan alın.Harcı dökeceğiniz kalıbı suyla ıslatıp süzün.Margarin iyice eriyince sıcak sıcak pudingi kalıba dökün.Bu şekilde soğutalım.Çilekleri küp doğrayın.Pudingin üzerine çilekleri yayalım.Jölenin üzerine sıcak suyu ekleyip karıştırın.Sıcakken çileklerin üzerine dökün.Soğuyunca dolaba koyun.2-3 saat dolapta dinlendirin.Kalıbı sıcak su üzerinde 1-2 dakıka tutarsanız hemen kalıptan cıkar tatlınız.Dikkat edin fazla tutarsanız jöle erir.
AFİYET OLSUN...
NOT:Muzlu jöle ve muzlu puding ile ve sade puding ve kivili jöle ile aynı tatlıyı yapabilirisiniz.
21 Nisan 2014 Pazartesi
Süzme yoğurtlu çilekli pasta
MALZEMELER
1 paket kakaolu hazır pasta tabanı
2 paket krem şanti
1.5 su bardağı süt
4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt (tepeleme 3 kaşık olur)
hazır çikolata sos(pişmeyen)
file badem çilek
ıslatmak için süt
Krem şantileri 1.5 su bardağı sütle çırpın.Koyulaşması için biraz dolapta bekletin.Krem şanti katılaşınca süzme yoğurt ekleyip karıştırın.Süzme yoğurt miktarını şantinin tadına bakarak ayarlayabilirsiniz.Pasta tabanının birini kelepçeli kalıba koyun.Sütle ıslatın.Yoğurtlu harcın yarısını üzerine yayın.Küp doğradığınız çilekleri harcın üzerine serpin.Diğer kek parçasını ıslatıp üzerine kapatın.Kalan tüm yoğurtlu harcı üzerine yayın.Bu şekilde buzlukta 1 saat bekletin.Buzluktan çıkarıp üzerine çikolata sosu yayın.Kenarlara file badem yoksa hindistan cevizi,ceviz,fındık serpin.Bu şekilde kalıptan çıkarmadan 2-3 saat dolabın normal kısmında dinlendirin.Servis etmeden kolayca ayrılması için bıçakla kenarından geçin ve kelepçeyi açın.
AFİYET OLSUN...
20 Nisan 2014 Pazar
Linzer Kurabiye
Akgül hanımın programda sunduğu kurabiye isteğiniz üzere yayında arkadaşlar.
250 gram margarin
1 yumurta
6 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı nişasta
aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
marmelat
pudra şekeri
Tüm hamur malzemeleri kaba alınır,karıştırılır.Yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan bir hamur yapılır.Tezgah unlanarak merdane ile hamur açılır.Kurabiye kalıbıyla hamur kesilir.Üste gelecek kurabiye hamuru da kesilir.Başka bir küçük boy kalıpla tekrar kesilir.Böylece marmelat konacak kısım da hazırlanmış oluyor.Yağlı kağıt serili tepside kurabiyeler pişirilir.Soğuyunca araya marmelat konur ve pudra şekeri serpilerek servis edilir.
AFİYET OLSUN...
19 Nisan 2014 Cumartesi
Puding dolgulu mini tart
MALZEMELER
Tart hamuru için
150 gram yumuşak margarin
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kakao
yarım çay kaşığı karbonat
1 yumurta
aldığı kadar un
Dolgu için
1 paket bitter çikolatalı puding(istediğiniz pudingi kullanabilirsiniz)
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin
Üzeri için
muz ve hindistan cevizi
Tart için yağ,yumurta,yoğurt,karbonat,kakao ve şekeri katıp karıştın.Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yapın.Tezgaha un serperek merdane ile açın.Yuvarlak bir kalıpla hamuru kesin.Muffin kabının içine kestiğiniz hamuru yerleştirin.Çatalla hamurda delikler açın.180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.Pişen tartları soğumaya bırakın.
Bu arada sütle pudingi pişirin.Ocaktan alınca içine margarini ekleyip iyice çırpın.Soğumuş tartların içine kaşıkla doldurun.Pudingte soğuyunca muz ve hindistan cevizi ile süsleyin.Tartı daha sonra yiyecekseniz,muzların kararmasını önlemek için tart jöle kullanın.
AFİYET OLSUN...
Kestiğim kalıbı merak edenler olmuş hemen ekliyorum.Bu kalıptan yoksa çaydanlığın büyük kapağı ile de kesebilirisiniz.
Kestiğim kalıbı merak edenler olmuş hemen ekliyorum.Bu kalıptan yoksa çaydanlığın büyük kapağı ile de kesebilirisiniz.
18 Nisan 2014 Cuma
Acıbadem kek
Hayırlı cumalar arkadaşlar yepyeni değişik bir tarifim var bugün sizler için,acıbadem tadında pratik mi pratik lezzetli mi lezzetli mutlaka denemelisiniz.Tarif şöyle;
MALZEMELER
1 adet hazır pasta tabanı
1 çay bardağı zeytin yağı
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı çekilmiş fındık
1 yumurta
yarım çay kaşığı tarçın
Malzemeleri kaşıkla karıştırıp pasta tabanının üzerine
yayın.Iaıtılmış 180 derecede kızarana kadar pişirin.Pastayı ılık olarak
servis edin.
AFİYET OLSUN...
AFİYET OLSUN...
17 Nisan 2014 Perşembe
İncirli hurmalı kıbrıs tatlısı
Bu aralar nedense bir ağırlık var üzerimde.Hiçbirşey yapmak ,pişirmek istemiyorum.Blogta biraz boynu bükük kaldı .Belirsizlik çok kötü.Tayinciyiz ve merakla tayin yerimizin açıklanmasını bekliyoruz.Şimdiden toplanmaya başladım.Her yer yerde tam tabiriyle.Tabi bu düşüncelerin içinde misafir geleceğini bildiren bir telefon herşeyi değiştirdi.Hemen kalkıp işe koyuldum.İlk yaptığım bu tarifti.Bildiğiniz Kıbrıs tatlısının kekine ceviz,hindistan cevizi haricinde incir ve hurma ekledim.Lezzeti herkes tarafından beğenildi,benimde çok hoşuma gitti açıkçası.
MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı hindistan cevizi
2.5 su bardağı galeta unu
1 fincan doğranmış ceviz
1 fincan doğranmış incir
1 fincan doğranmış hurma
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
MUHALLEBİ İÇİN
3 su bardağı süt
3 tepeleme yemek kaşığı un
5 kaşık şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN
hindistan cevizi ve kakao
İlk olarak su ve şekeri ocağa koyup kaynatın.Kaynayınca soğumaya bırakın.
Kek için yumurta ve şekeri çırpıyor,ardından süt ve sıvıyağı ekliyoruz.Hindistan cevizi,galeta unu,kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın.En son hurma,incir ve cevizi katın.Yağlayıp unladığınız kalıba harcı yayın.180 derece fırında pişirin.Fırından çıkarın ve ilk sıcaklığı geçince şerbetle kekin her yerini ıslatın.Muhallebi için süt,şeker ve unu karıştırarak pişirin.Ocaktan alınca vanilya ve margarini katıp çırpın.Sıcakken kekin üzerine dökün.Muhallebi soğuyunca tatlıyı bir gece dolapta dinlendirin.Servis yapmadan önce hindistan cevizine kako karıştırın ve muhallebinin üzerine serpin.
AFİYET OLSUN...
16 Nisan 2014 Çarşamba
Paskalya çöreği
MALZEMELER
1paket yaş maya
2 su bardağı ılık süt
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket eritilmiş margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yumurta akı içine,sarısı üzerine
aldığı kadar un
çörekotu
Tüm malzemeleri karıştırın,unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşacık bir hamur elde edin. Hamuru yarım saat dinlendirin.Daha sonra hamuru 9 a bölüp üçer üçer şeritler yaparak örgü yapın.
Tepsiye koyup üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.
Çörekleri 190 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Huncalife 'dan beğendiğim diğer ürünler
Öncelikle bu parfümü çok beğendiğimi söylemeliyim.Kokladıkça koklayasım geliyor.Öyle ağır bir koku değil kesinlikle.Yaz için çok uygun.Ürün açıklaması şöyle: Odunsu notaların ve gece açan yaseminin
hassas erik ile şaşırtıcı buluşması, sizi karşıkonulmaz hissettirecek.
Bu göz kalemi de harika.Kalemi sürüyorsunuz ve aplikatörü ile dağıtıyorsunuz.Kullanan herkes memnun.Ürün açıklaması şöyle:Yumuşak ve kremsi minesi sayesinde sürümü kolay ve kusursuzdur. Göze çekildikten sonra arka ucundaki aplikatör ile uygulanan renk dağıtılarak gölgelendirilmiş olunur ve kısa sürede güvenilir bir şekilde kalıcılık sağlar.
Galeta unlu patatesli börek
MALZEMELER
yarım paket baklavalık yufka
1 kuru soğan
4 haşlanmış patates
kimyon,tuz,karabiber
1 tatlı kaşığı salça
sıvıyağ
su
1 yumurta
galeta unu
Kuru soğanı minik doğrayın.Haşlanmış patatesleri rendeleyin.Tavaya sıvıyağ koyup soğanı kavurun.Soğanlar kavrulunca salçayı da ekleyip beraberce kavurun.Patatesleri ve baharatları ekleyip iyice kavurun.Ocaktan alıp soğumaya bırakın.1 fincan sıvıyağ ile 1 fincan suyu karıştırın.1 tane bakalvalık yufkayı uzunlamasına koyun ve sıvı harçtan sürün..Uzunlamasına bir kat katlayıp patatesli harçtan koyun.Kenarlarını katlayıp sarın.Tüm yufkaları bu şekilde sarın.Yumurtayı çırpın.Böreği önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp fırın tepsisine dizin.180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN..
13 Nisan 2014 Pazar
Kekli mozaik pasta
Bu pastayı kalan keklerinizden yapmanızı tavsiye ederim.Ben başkabir amaçla yapmıştım keki fakat kalıptan çıkmadı dağıldı.Bende böyle değerlendirdim.İyi ki çıkmamış bu harika tarif çıktı ortaya.
MALZEMELER
Keki için
2 yumurta
1.5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket kakao
2.5 çay bardağı un
İçine
1 paket çilekli puding(istediğiniz pudingi kullanabilirsiniz)
2.5 su bardağı süt
1 büyük muz
3-4 çilek
1 fincan damla çikolata
Üzerine
krem şanti
1 su bardağı süt
çilek
Kek için yumurta ve şekeri çırpın.Süt ve sıvıyağı katıp çırpmaya devam edin.Un,kakao,vanilya,ve kabartma tozunu eleyip harca ekleyin.Margarin ile yağladığınız kalıba harcı dökün.Isıtılmış 180 fırında keki pişirin.Pişince fırından çıkarın ve soğumasını bekleyin.
Pudingi sütle pişirin ve soğumaya bırakın.Kek soğuyunca ufalayın ve pudingi yavaş yavaş katarak karıştırın.Doğradığınız meyveleri ve damla çikolatayı da katıp ,streç film serdiğiniz kalıba jarcı yayın.Kalıbı buzluğa koyun.2-3 saat donması için bekleyin.
Bu arada krem şantiyi sütle çırpın.Pastayı servis tabağına ters çevirip üzerinden streci alın.Krem şanti ile istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
11 Nisan 2014 Cuma
Krem şantili şarlot pasta
Malzemeler
2 paket rulo kek
2 paket krem şanti
1.5 su bardağı süt
1 çay bardağı hindistan cevizi
damla çikolata
isteğe göre muz
Krem şantiyi sütle çırpın.Katılaşması için dolaba koyun.Bu arada pastayı yapacağınız kalıbı streç filmle kaplayın.Rulo kekleri ince dilimler halinde kesin ve kalıba yerleştirin.Krem şantinin içine hindistan cevizi ve damla çikolatayı katıp karıştırın.Harcı kalıba yayın.Kalan kek dilimlerini üzerine kapatın.Bu şekilde en az 2 saat dolapta dinlendirin.Servis yapacağınız zaman tabağa ters çevirin ve streçi kaldırın.
AFİYET OLSUN...
9 Nisan 2014 Çarşamba
Satıştaki Ürünler
Koton marka olan ceket hiç giyilmemiş olup,etiketi üzerindedir.38 bedendir.Tesettüre girdiğim için satıyorum arkadaşlar.Kargo alıcıya aittir.Fiyat bilgisi için ister emekkafe@gmail adresime,ister facebook sayfamıza mesaj atabilirsiniz.