Sayfalar

13 Ocak 2014 Pazartesi

Biberli Tuzlu Kurabiye

kurabiye
Geçen gün gelen misafirlerime yaptığım kurabiyelerimdi.Tarifi bir pastane ustasına ait.Lezzetine bayıldım.Enfesti bence ve biberde çok yakıştı.Aldığımız tuzlu ,acılı çubuk ya bisküviler ile aynı lezzette.Yaparken tek hatam unu biraz az koymuşum.Aslında gramı gramına yaptım tarifi ve elime az un ister gibi geldi.Aman ustalar hep böyle yapıyor dedim ve un eklemedim.Tam ele yapışmayan bir hamur olsaymış mükemmel olacakmıştı.Siz öyle yapın.Hamur ele yapışmasın.Ayrıca bu kurabiye de yine vita yağı kullandım.Bu yağla bayatlamıyor kurabiyeleriniz.Pastacıların kullandığı bu yağı migrosta bulabilirsiniz.Eğer bu yağı bulamıyorsanız sana hamur işi kullanın.Çünkü bu yağda daha az su bulunduğu için yaptığınız kurabiye ve pastalar daha güzel olur.

MALZEMELER
150 gram yumuşak vita (siz margarinde kullanabilirsiniz)
150 gram sıvıyağ (3/4 su bardağı)
2 yumurta
1 tatlı kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber(daha acı veya az acı isterseniz kendinize göre ayarlayın)
aldığı kadar un(500 gram )
üzerine susam,çörek otu,mavi haşhaş ve 1 yumurta sarısı






Yağları,yumurtaları ve baharatları bir kaba alıp karıştırın.Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yapın.Hamuru tezgaha un serperek dikdörtgen şeklinde açın.Üzerine yumurta sarısı sürüp eşit kareler olacak şekilde kesin.Üzerine susam,çörek otu vs. serperek yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN....

3 yorum:

  1. Pastane tuzlularını çok severim. Nefis olmuş. Eline sağlık. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık bayılırım böyle kurabiyelere sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyor. . Ellerine sağlık. .

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...