Sayfalar

16 Aralık 2013 Pazartesi

Maklube


MALZEMELER:1 kilo kuşbaşı et haşlanmış
                           2 adet yemeklik doğranmış soğan
                           3 adet halka doğranmış kızartılmış havuç
                           3 adet halka doğranmış kızartılmış patates
                           3 su bardağı yıkanmış pirinç
                           3 yemek kaşığı tereyağ
                           1 çay bardağı bezelye
                           6 su bardağı et ya da normal su
                           tuz
YAPILIŞI:et ve soğan beraber kavrulur.
               başka bir tencerenin dibine halka doğranmış soğan tek kat döşenir.
               üzerine kavrulmuş et yayılır.
              sonra pirinç serpilir.
               üzerine havuç döşenir.
              sonra tekrar pirinç serpilir.
              üzerine bezelye serpilir.
              sonra tekrar pirinç serpilir.
              üzerine patates döşenir.
              kalan pirinçte serpilir,suyu da yavaşça konulur,tereyağı da eklenerek ocağa konur.
             kaynayınca kısık ateşte pişirilir.piştikten sonra dinlenmeye bırakılır.
             servis tepsisine tencere ters çevrilir.salata ve yoğurtla servisi yapılır.
                                     AFİYET OLSUN....

           

3 yorum:

  1. Tek kelimeyle nefis gozukuyor canim. Eline emegine saglik. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  2. harika görünüyor. Afiyet olsun. Yavaş yavaş dışarıda da bazı yerler yapıyor bu yemeği ne sevindim :) herkes tatmalı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende cok sevıyorum başlı başına bir menü tavukluda çok güzel oluyor

      Sil

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...