Sayfalar

6 Kasım 2013 Çarşamba

düğümlü açma


1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık peynir suyu (su da olur)
yarım su bardağı sıvı yağ
5-6 su bardağı un
1 paket yaşmaya(instant maya da olur)
2 yemek kaşığı tepeleme şeker
2 tatlı kaşığı silme tuz
arasına 100 gram oda ısısında tereyağ yada margarin
üzerine yumurta sarısı,çörek otu,susam

un.tuz ve şeker yoğurma kabına konulup,ortası havuz gibi açılır.
havuzun ortasına süt,peynir suyu,sıvı yağ,maya konularak yavaş yavaş yoğurulur.
hamur yarım saat mayalandırılır.mayalanan hamurdan küçük bezeler alınıp açılır.
ortasına yumuşak tereyağ sürülür.ince uzun rulo yapılır ve düğüm atılır.
bu şekilde tepside 20-25 dakika dinlendirildikten sonra yumurta sarısı sürülür.
çörek otu ve susam serpilir.ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirilir.
                                                                  AFİYET OLSUN...
NOT:blogumuzu aratırken emek kafee blog diye yazarsanız daha kolay ulasırsınız.sevgiler...

3 yorum:

  1. çok çok güzel görünüyor.daha sonradan bir iki gün kaldıktan sonra sertleşme olmuyor dimi.bu genelde hamur işlerinde benim içinçok önemli evde bir tek eşim yediği için iki üç gün mikrodalgada ısıtarak yenilebilsin istiyorum da.

    YanıtlaSil
  2. arasında margarın oldugu ıcın yumusak kalıyor bende buzluga atıp sonra mıkrodalgada ısıtıyorum sınem hanım

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim çok saolun...hemen yapılacaklar listeme ekliyorum bunu

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...