Sayfalar

2 Ekim 2013 Çarşamba

buzluğa koymak için yaprak sarma

 Ben vakit buldukça sarmamı sarıp buzluğa atıyorum.Ani misafir için ya da yemek yapmaya fırsatınız olmadığında pratik yemek oluyor.Pirinçlerin kırılmaması için pirinci iyice kavurmak gerekiyor.Şimdiye kadar hiç sıkıntı yaşamadım.Sizlere de öneririm. Malzemeler:yaprak
                  pirinç
                  1 büyük soğan
                  2 diş sarımsak
                  yarım demet maydanoz
                  tuz,karabiber
                  nane
                  1 yemek kaşığı salça
                  1 çay kaşığı limon tuzu
                  zeytinyağı
Yapılışı:
Tencerede bol sıvı yağda minik doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun.Üzerine yıkanmış ve süzülmüş pirinci ekleyip iyice kavurun.Bir su bardağı su ekleyip hafif pişirin.Soğuyunca salçayı,maydanozu ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.Yapraklarınızı sarın.Buzdolabı poşetine yerleştirip buzluğa koyun.
Pişireceğiniz zaman buzlu şekilde tencereye dizin.Normalde koyduğunuz suyun yarısını koyarak çok kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
                                            AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...