Sayfalar

22 Eylül 2013 Pazar

yoğurtlu karnabahar

karnabahar

Çok basit,pratik ve sağlıklı daha ne olsun.Yapması 5 dakika .Pek çok kişi kokusundan dolayı sevmez ama bence çok lezzetli bizim soframızdan  eksik olmaz.Her ne kadar kızartmasını daha çok sevsem de bu hali de güzel bence.
Malzemeler:1 top karnabahar
                   yoğurt
                   2 diş sarımsak
                   mısır
                   tuz,nane,pul biber
                   sıvı yağ

Yapılışı:Karnabaharı çiçeklerine ayırın.Su kaynatın ve içine bir kaç damla süt katın.Bu karnabaharın beyaz kalmasını sağlar.Karnabaharı yumuşayana kadar pişirin.Suyunu süzüp servis tabağına alın.Ayrı kapta yoğurt,ezilmiş sarımsak ve tuzu çırpın.Soğumuş karnabaharın üzerine gezdirin.Küçük bir kapta sıvı yağı kızdırIn ve ocaktan alıp içine nane ve pul biber atıp yoğurdun üzerine gezdirin.
                                                      AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...