Sayfalar

21 Eylül 2013 Cumartesi

yoğurt yapımı

yoğurt


Yoğurt yapmak size zor gelebilir.Hatta bazen cıvık oldu,sulu oldu diye düşünüp vazgeçebilirsiniz.Size arkadaşımdan öğrendiğim pratik bir tarif vereyim.Öncelikle sütü kaynatacağınız tencereyi şöyle bir sudan geçirin.Ardından tülbentle sütünüzü tencereye süzün.Ardından içine kepçe koyun.Sütü ocağa koyun.Kaynamaya başladıktan sonra en az 15 dakika daha kısık ateşte kaynatın.Sonra sütü ılımaya bırakın.Süte parmağınızı batırdığınızda yanmayacak dereceye geldiğinde 5 litre süt için 3 yemek kaşığı yoğurdu,1 yemek kaşığı suyla çırpın ve yavaşça süte katın.Eğer ısıyı ayarlayamıyorsanız ateş ölçer kullanın.Yeni çıkan ateş ölçerlerde eşya modu da var 40-41 dereceye geldiğinde sütünüzü mayalayabilirsiniz.Tencerenin kapağını kapatın üzerine bir bez örtün.Fakat tencereyi koyduğunuz yer soğuk olmasın mutfak taşının üzerinde olmasın yani.6 ya da sekiz saat hiç kımıldatmadan bekletin.Daha sonra tencerenin kapağını açın.Yavaşça dolaba koyun.Dolapta 1 gün beklerse daha güzel olur.Eğer üzerindeki suyu istemiyorsanız bir bez koyarak yoğurdun suyunu çektirebilirsiniz .Sizinde başka püf noktalarınız varsa bizimle paylaşabilirsiniz.
                                      AFİYET OLSUN...

1 yorum:

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...