Sayfalar

4 Ağustos 2013 Pazar

Kısır

aslında biz hatay da kısırı böyle yapmayız ama uzun zamandır gurbette olunca bizde etrafımıza uyum sağlıyoruz.bizde kısır çiğden toprak çanakta yoğurulur.adına sarma içi(sarmiçi)denir.hele de annem yaparsa tadına doyamazsınız.sadece domates suyu ile yoğurulanı daha da güzel olur.
MALZEMELER:1,5 su bardağı ince bulgur
                           maydanoz
                           yeşil soğan
                           fesleğen(reyhan)
                           az dereotu
                          1 yemek kaşığı domates salçası
                          1 tatlı kaşığı biber salça
                          tuz,kimyon
                          nar ekşisi
                          zeytinyağı
YAPILIŞI:bulgur üzerini geçecek kadar  sıcak suyla ıslanır.iyice soğuyunca salçaları ,baharatı ve tuzu eklenip iyice karıştırılır.doğranmış yeşillikler,yağı ve nar ekşisi de eklenir.karıştırılır.
                                     AFİYET OLSUN..
     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...