Sayfalar

9 Temmuz 2013 Salı

Su Muhallebisi

               nefis üç köşeli dikendir,ne türlü koysan batar.                   MEVLANA


o kadar pratik ve lezzetli bir tarif ki mutlaka deneyin.özellikle çocuklarınız bayılacak.akşam için hafif tatlı tarifi gezenler için ideal.istediğniz kalıba koyarak şekil verebilirsiniz

MALZEMELER:500 gram süt
                           3 yemek kaşığı şeker
                           3 yemek kaşığı nişasta
                           yarım çay bardağı su
                           gül suyu
                           pudra şekeri
                          isteğe göre tarçın
YAPILIŞI süt ve şeker ocakta kaynatılır.bir kase de nişasta ve su iyice karıştırılır.kaynayan süte nişastalı karışım yedirilir.muhallebi kıvamına gelince ıslatılmış suyu iyice süzülmüş kaplara paylaştırılır.dolapta 3-4 saat bekletildikten sonra tabağa ters çevrilerek çıkarılır.üzerine gül suyu dökülür ve pudra şekeri serpilir.ben tarçınla pudra şekerini karıştırdım.siz sade pudra şekeriyle de servis yapabilirsiniz.
                                                                AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...