Misafirlerinize tattırmanızı tavsiye edeceğim bir tuzlu ve kolay kolay bayatlamıyor.Bu kurabiyeyi yapıp cam bir saklama kabında uzun süre saklayabilirsiniz.Bu ölçülerden bir tepsi çıkıyor.
1 çay bardağı sıvıyağ
2yemek kaşığı sirke (ben elma sirkesi kullandım)
1 yumurta ;beyazı içine sarısı üzerine
bir tatlı kaşığı tuz
bir tatlı kaşığı şeker
yarım paket kabartma tozu
aldığı kadar un(ben 4 su bardağı un kullandım)
üzeri için çörekotu,susam,mavi haşhaş
tüm malzemeleri kabımıza alıp, hamurumuzu yoğuruyoruz.sonra istediğimiz şekli veriyoruz.
şekil verdiğimiz kurabiyelerimiz önce yumurta sarısına sonra çörek otu,susam veya mavi haşhaş a batırıp
tepsiye diziyoruz.önceden ısıtılmış 180 derece de kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...