Sayfalar

2 Temmuz 2013 Salı

Sirkeli Tuzlu Kurabiye


tuzlu kurabiye
Misafirlerinize tattırmanızı tavsiye edeceğim bir tuzlu ve kolay kolay bayatlamıyor.Bu kurabiyeyi yapıp cam bir saklama kabında uzun süre saklayabilirsiniz.Bu ölçülerden bir tepsi çıkıyor.


 Malzemeler:  yarım paket oda ısısında sana yağı
                     1 çay bardağı sıvıyağ
                     2yemek kaşığı sirke (ben elma sirkesi kullandım)
                     1 yumurta ;beyazı içine sarısı üzerine
                     bir tatlı kaşığı tuz
                     bir tatlı kaşığı şeker
                     yarım paket kabartma tozu
                     aldığı kadar un(ben 4 su bardağı un kullandım)
                     üzeri için çörekotu,susam,mavi haşhaş

tüm malzemeleri kabımıza alıp, hamurumuzu yoğuruyoruz.sonra istediğimiz şekli veriyoruz.


şekil verdiğimiz kurabiyelerimiz önce yumurta sarısına sonra çörek otu,susam veya mavi haşhaş a batırıp
tepsiye diziyoruz.önceden ısıtılmış 180 derece de kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN....





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...