Sayfalar

23 Temmuz 2013 Salı

Şehriyeli Pirinç Pilavı

MALZEMELER:1,5 su bardağı pirinç
                           yarım çay bardağı tel şehriye
                          1 yemek kaşığı tereyağı(margarinde olur)
                          sıvıyağ
                          tuz
                          2,5 su bardağı su
YAPILIŞI:öncelikle pirinçler bol su da yıkanır ve süzülmeye bırakılır.tencereye sıvıyağ ve tereyağı konur.şehriyeler kavrulmaya  başlanır.şehriyeler kavrulunca pirinçler eklenir.tuzuda eklenir ben bir tatlı kaşığı tuz koyuyorum.beraberce en az 5 dakika pirinçler beyazlaşana kadar kavrulur.suyu eklenir.su kaynayana kadar yüksek ateşte kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilip demlenmeye bırakılır.
                                            AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...