MALZEMELER:1,5 su bardağı pirinç
yarım çay bardağı tel şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı(margarinde olur)
sıvıyağ
tuz
2,5 su bardağı su
YAPILIŞI:öncelikle pirinçler bol su da yıkanır ve süzülmeye bırakılır.tencereye sıvıyağ ve tereyağı konur.şehriyeler kavrulmaya başlanır.şehriyeler kavrulunca pirinçler eklenir.tuzuda eklenir ben bir tatlı kaşığı tuz koyuyorum.beraberce en az 5 dakika pirinçler beyazlaşana kadar kavrulur.suyu eklenir.su kaynayana kadar yüksek ateşte kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilip demlenmeye bırakılır.
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...