Sayfalar

3 Temmuz 2013 Çarşamba

Domates Suyuna Şehriye Çorbası

yaz mevsiminde salça kullamayı sevmeyenlerdenim. yemeklerimi kıpkırmızı mis gibi kokan domatesler ile yapmak istiyorum fakat yaz mevsiminde bile aldığım domateslerin içi beyaz oluyor,koku desen pek yok.yinede alıyoruz işte başka çare yok.balkonuma ektiğimiz çeri domateslerdeki lezzeti hiçbir domateste bulamıyorum.bu çorbayı da akşam 8 e doğru acıktığını ve çorba istediğini söyleyen kızıma yaptım.geçelim tarifimize...
malzemeler: 1 su bardağı süzgeçten geçirilmis domates suyu
                   1 çay bardağı şehriye
                   yarım çay bardağı pirinç
                   nane,tuz,karabiber
                   sıvıyağ
                   1 yemek kaşığı salça
                   5 su bardağı su
öncelikle sıvıyağımızı ve şehriyelerimizi ocakta kavuruyoruz.
 kavrulan şehriyelerimize yıkadığımız pirinci de katıp biraz daha kavuruyoruz.
daha sonra ise salçayı da katıp iyice karıştırıyoruz .
domates suyu ,tuz,nane ,karabiberimizi ve üzerine de 5 su bardağı suyumuzu katıp çorbayı pişmeye bırakıyoruz.
çorbamızı arada bir karıştırıyoruz.pirinçlerimiz iyice piştiğinde ocaktan alıp servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN.....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...