Sayfalar

30 Aralık 2013 Pazartesi

Muzlu Yaş Pasta

Muzlu Yaş Pasta,pasta,muzlu pasta,kremalı pasta
Yılbaşı için pasta yapmak isteyenlere harika bir tarifim var.
Pasta yapma merakım tavan yapmış durumda.Sürekli videolar izler,nette araştırma yapar oldum.İnanılmaz bilgiler edindim.Fakat uygulamada henüz iyi değilim.Nedense ben mutfakta birşeyler yapmak için uğraşırken çocuklarımın yaramazlık kat sayıları artıyor ve rahat vermiyorlar.Bir an önce bitirme düşüncesiyle pek verimli olamıyorum.Hatta kremayı sürerken nasıl yaptım ettim bende bilmiyorum.Dikkat ettiyseniz bu ara fazla fotoğrafta çekemez oldum.Son iki haftadır sürekli hastalıklarla uğraştık.Şükür iyiyiz biraz daha.Sizler için ayrıntılı resimler çekemeye devam edeceğim inşallah.

 Malzemeler
Pandispanya için
5 yumurta 
125 gram şeker
150 gram un
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Arasına
Dr oetker dolgu kreması 
süt
muz

Dışına 
Orman meyveli krem şanti
Pirinç patlağı
süt
muz,kiraz
tart jöle
glazür

PANDİSPANYA YAPILIŞI
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısınması için bırakın.
Yumurtaları şekerle beraber çelik bir kaba koyun.
Kabı ocağın en küçük gözüne en kısık ateşe koyun.Sürekli mikserle çırpın.Kıvamı baya bir koyu olacak.En az beş dakika çırpılacak.Zaten tencereden taşacak kıvama gelecek o yüzden biraz derin bir kap seçin.Un.vanilya,kabartma tozunu eleyin.Yumurta karışımını ocaktan alıp,birazda öyle çırpın.Un karışımını yavaş yavaş karışıma ekleyip.Alttan üste doğru karıştırın.Altına yağlı kağıt serili 22 cm lik kaba boşaltın.Kenarlarına yağ sürmeyin.Bu şekilde hamur kenarlara tutunup kabaracak.Hemen ısıtılmış fırına koyun.Kapağı ilk 25 dakika açmayın.Daha sonra kürdanla kontrol edebilirsiniz.Pişen keki çıkarıp ilk sıcaklığı çıkınca kenarları bıçakla ayırıp fırının teli üzerinde soğumaya bırakın.
Dolgu kremasını sütle çırpın.Keki ikiye bölün arasına dolgu kremasını sürün.Üzerine dilimlenmiş muzları koyun.Diğer keki üzerine kapatın.Krem şantiyi soğuk sütle çırpın.Kekin üzerine krem şantiyi sürün.Etrafını pirinç patlağıyla kaplayın.Dilimlenmiş muzları ortaya dizin.Tart jöleyi suyla pişirin.Muzların üzerini jöle ile kaplayın ,bu kararmalarını önler.Kalan şantiyi sıkma torbasına koyup.Minik şekiller yapın ve üzerine kiraz koyun.Mikro dalgada ya da benmari usulü erittiğiniz glazürü kirazların üzerine dökün.Dolapta dinlendirip servis edin.
AFİYET OLSUN...

3 yorum:

  1. Oncelikle Cok gecmis olsun. Cok hos bir pasta olmus. Eline emegine saglik. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. evet canım çocukların çoğu öyle galiba.ama yapacak bir şey yok onlar bizim her şeylerimiz.bu arada pasta çok güzel olmuş ellerine sağlık.sevgilerimle

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...