Sayfalar

18 Eylül 2013 Çarşamba

kuşbaşı etli sarma

kuşbaşı etli sarma,etli sarma,sarma
Canım arkadaşım Tuba 'ya ait olan bu tarife bayılacaksınız.Hem görüntüsü açısından iştahınız kabaracak hem de lezzet bakımından doyamayacaksınız.Aslı Arabistan 'a ait olan bu sarmayı şık bir akşam yemeği için ya da sadece kendinizi şımartmak için yaptırabilirsiniz.Harika olacak garantili bu yemek,herkes bayılacakk.Çok övdüm bu yemeği hadi tarife geçelim:






Malzemeler:1 kase pirinç
                   1 soğan
                   2 diş sarımsak
                   maydanoz
                   nane,karabiber,tuz
                   sıvı yağ
                   1 yemek kaşığı salça
                   isteğe göre kuyruk yağı
                   asma yaprağı
Üzerine;250 gram kuşbaşı et
             2 domates
             1 soğan
Yapılışı:Pirinçleri yıkayın.soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayın.Maydanozu da ince kıyın.Pirinci,soğan,salça,sarımsak,maydanoz,sıvı yağ ve baharatları karıştırın.İsterseniz kuyruk yağı da ekleyebilirsiniz.Harika lezzet verir.Yapraklarınızı kaynamış suda biraz haşlayın.Sarmayı biraz kalın yapıyoruz.Çünkü etle aynı zamanda pişmesi lapa olmaması için.
Önce tenceremizin altına kuşbaşı etlerimizi ardından halka halka doğradığımız domatesleri ve yine halka doğranmış soğanımızı koyuyoruz.Üzerine sarmalarımızı diziyoruz.Sarmaların üzerine bir tabağı ters çevirip koyuyoruz ki dağılmasınlar.Hatta varsa üzerine sarma taşı koyuyoruz.Sarmaların üzerini geçecek kadar su ekliyoruz.Kaynayana kadar yüksek sonra çok kısık ateşte pişiriyoruz.Pişen yemeği biraz dinlendirip servis tabağına ters çeviriyoruz.
                                   AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...