Sayfalar
▼
7 Eylül 2013 Cumartesi
Domatesli Kısır
YENGEMİN YAPTIĞI BU KISIRIN TADINA DOYAMADIK.ÖLÇÜ VEREMEYECEĞİM ÇÜNKÜ SİZİN ZEVKİNİZE GÖRE MALZEMELER.AMA ANA KURAL SU YOK SADECE DOMATES VAR.O YÜZDEN BİRAZ FAZLA YOĞURMAK GEREKİYOR.
YAPILIŞI;istediğiniz kadar ince bulguru yoğurma kabına alın.biz 3 su bardağı kullandık.sonra yumuşak sulu domatesleri minik minik doğrayın.biz 4 domates kullandık.)bulgura ekleyin.tuz,kimyon ve kuru fesleğende ekleyin. yoğurmaya başlayın.renk vermesi için 1 kaşıkta domates salçası ekledik.maydanoz ve yeşil soğanlarınızı doğrayın.bulgur iyice yumuşayınca yeşillikleri üzerine koyun.yeşillikleri karıştırmadan üzerine bol zeytinyağı gezdirin ki parlak olsunlar.nar ekşisini de ekleyip iyice karıştırın.hepsi bu kadar.tadına doyamayacaksınız.
NOT:yoğurmayı pek sevmiyorsanız domates suyuyla yarım saat önce bulguru ıslarsanız daha çabuk yumuşar ve yoğurmaya fazla zaman harcamazsınız.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...