Sayfalar

9 Eylül 2013 Pazartesi

Dere otlu Kabak Salata

kabak salata
dere otlu kabak salata

emek kafee

EMEK KAFEE

korka korka hazırladım bu salatayı.daha önce yememiştim.ya güzel olmazsa ya eşim beğenmezse diye endişendim.ya bismillah dedim giriştim.bu salatayı nasıl atlamışım bu zamana kadar niye yapmamışım diye
çok kızdım kendime.kolay kolay yemek beğenmeyen eşim bile çok sevdi beğendi.eğer sizlerde benim gibi
henüz denemediyseniz hemen mutfağa akşam yemeğine kesinlikle yapın.övgüleri kapacaksınız emin olun.hadi bakalım ben bu kabak salatayı nasıl yapmışım:
malzemeler:3 kabak
                 4 yemek kaşığı yoğurt
                 1 yemek kaşığı tepeleme mayonez
                 dövülmüş ceviz
                 tuz
                 dereotu
                 sıvıyağ
kabaklarınızı rendenin büyük yeriyle rendeleyin.tavaya az sıvı yağ koyun.ısınınca kabak rendesini ekleyip soteleyin.soteleme nedenim hem suyunu çeksin hem de biraz çiğliği gitsin. sotelenen kabağı soğumaya bırakın.dereotunu doğrayın.yoğurt,mayonez ve tuzu çırpın.dereotu,ceviz kırıkları ve kabakları da ekleyip karıştırın.hepsi bu kadar .
                                               AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...