Sayfalar

17 Eylül 2013 Salı

akşam yemeği 1


Bu güzel masamızda 
mercimek çorbası, 
çoban salatası
 su böreği,
 patlıcanlı pilav
 ve
yoğurtlu ıspanak yemeği
PATLICANLI PİLAV

PATLICANLI PİLAV
Malzemeleri:
3 adet uzun patlıcan
kızartmak için sıvı yağ
2 adet tavuk budu
1 defne yaprağı
soğan
2 sivri biber
3 yumuşak domates (kabukları soyulmuş)
sarımsak
yarim yk biber salçası
1 adet tavuk bulyon
1 yk tereyağı
2 sb pirinç
3 sb sıcak su
karabiber, pul biber, ve kırmızı toz biber
YAPILIŞI
Öncelikle patlıcanlarımızı ala soyarak ince uzun dilimler elde ediyoruz, ve bunları kızgın yağda kızartıp tuzlayıp kağıt havlu üzerinde dinlendiriyoruz. Bu arada tavuk butlarını haşladıktan sonra, suyunu atmayıp pilavla kullanıyoruz.  Tavukları küçük küçük ayıklayıp ayırın. Pilavı bildiğimiz gibi pişiriyoruz. Önce tereyağını koyup sonra pirinçleri kavurun içine bir bulyon atın ve başka tuz eklemeyin. Tavuğun suyunda da tuz olduğu için. İçine az limon suyu damlatın (pirinçleri beyazlatır), ve 3 sb tavuğun suyunu ekleyip altı kısık şekilde pişirin. Ayrı bir tavada önce az sıvı yağ koyup yemeklik doğranmış soğanı kavuruyoruz. İçine sarımsağı doğrayıp biberleri de küçük küçük doğrayıp ekliyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra biber salçasını ekleyip baharatları atıp domatesleri yemeklik doğrayıp karıştırıyoruz. Tavukları ve defne yaprağını da ekliyoruz ve altı kısık şekilde domatesler eriyene kadar pişiriyoruz. Yuvarlak borcam yada orta boy bir tencere alıyoruz ve patlıcanları içine diziyoruz. Uzun seçtiğimiz için tencereden taşacaktır, bunları sonra üzerini kapatmak için kullanacağız. Pişen tavuk soteyi bu tencerenin içine döküyoruz. (defne yaprağını bu aşamada çıkarın). Pişen pilavı da üzerine ekleyip, sarkan patlıcanları kapatıyoruz. Bu şekilde yarim saat dinlendiriyoruz. Sonra servis tabağına ters çeviriyoruz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...