Sayfalar

1 Aralık 2013 Pazar

Patlıcan Bastırma






Bizim evde en çok yapılan yemeklerden biridir patlıcan bastırma.Kızartmanın yemeğe dönüştürülmüş hali.Ekmek bana bana yiyebileceğiniz,bir o kadar da kalorili bir yemek.Ama henüz beğenmedim diyeni görmedim.Yanına bir pilav ve cacık ,işte size harika bir menü.Verdiğim oranlar 2 kişi için.Siz zevkinize ve sayınıza göre arttırabilirsiniz.

MALZEMELER
yarım kilo patlıcan
 yarım kilo patates
5-6 biber
     1 büyük boy soğan
       3 domates rendesi
     3 diş sarımsak
                          tuz,karabiber,pulbiber.nane,kimyon
               kızartmak için sıvıyağ
     1 su bardağı su
Öncelikle patlıcanlar alacalı soyulur ve tuzlu suda bekletilir.Sonra kurulanıp kızartılır.Ardından patatesler halka halka doğranıp kızartılır.
Ayrı bir tavada sıvıyağda soğan ve sarımsak kavrulur.

Üzerine rendelenmiş domates konur.tuzu eklenir ve pişmeye bırakılır.
Kızartılan patlıcanlar ikiye ayrılır.yarısı tencerenin dibine düzülür.
Üzerine kızartılmış patateslerin hepsi düzülür.
Patateslerin üzeride domates sos ile kaplanır.
Kalan patlıcanlarda en üste düzülür.Kızarmış biberler tuz,baharatlar ve 1 su bardağı su eklenip ocakta kızık ateşte yarım saat pişirilir.İsterseniz servis tabağına ters çevirerek servis yapabilirsiniz.
patlıcan bastırma,patlıcan,patlıcan yemeği
                                                      AFİYET OLSUN...

2 yorum:

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...