Sayfalar

30 Temmuz 2013 Salı

Hünkar Beğendi


MALZEMELER:1 kilo kuşbaşı et
                          2 rendelenmiş soğan
                          2 adet kabuğu soyulmuş doğranmış domates
                          1 kaşık tereyağ
                          1 kaşık sıvıyağ
                          karabiber,tuz
                          2 yemek kaşığı sirke
                          2 su bardağı su
BEĞENDİSİ İÇİN:4 patlıcan közlenip doğranmış
                               2 bardak süt
                              1 yemek kaşığı tereyağ
                              2 yemek kaşığı un
                              kaşar rendesi
                              et suyu
                              karabiber ,tuz
YAPILIŞI:et ve soğan tavada sularını çekene kadar pişirilir.yağlar eklenerek tekrar kavrulur.domatesler eklenir.2 su bardağı su,sirke ve baharatı eklenerek sulu bir şekilde pişirilir.
 un ,tereyağı ile kavrulur.ardından patlıcanı eklenir ve kavrulur.süt ve et suyu konularak iyice karıştırılır.tuz ve karabiberi de eklenir.kıvamı bulunca kaşar peyniri eklenir.
tabağa önce beğendisi sonra da üstüne eti konularak servis edilir.
                                            AFİYET OLSUN...
                           

                         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...