Malzemeler;
1- 1 su bardağı sıvı yağ
2- 1 çay bardağı süt
3- 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
4- 1.5 su bardağı şeker
5- 1 paket kabartma tozu
6- 1 paket vanilya
7- un
2- 1 çay bardağı süt
3- 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
4- 1.5 su bardağı şeker
5- 1 paket kabartma tozu
6- 1 paket vanilya
7- un
8-kakao
Hazırlanışı;
1- margarin sıvı yağ süt ve şekeri
karıştırma kabına alın ve mikserle
yağ ve şeker eriyene kadar çırpın
2- un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin
elinizle yoğurun
(ben 31-32 kaşık un ekledim.
siz hamurunuz istediğiniz kıvama
gelene kadar unu eksiltip
arttırabilirsiniz)
3- hamur elinize ve yoğurma kabına
yapışmayan bir kıvam aldığında
yoğurma işini bırakın
1- margarin sıvı yağ süt ve şekeri
karıştırma kabına alın ve mikserle
yağ ve şeker eriyene kadar çırpın
2- un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin
elinizle yoğurun
(ben 31-32 kaşık un ekledim.
siz hamurunuz istediğiniz kıvama
gelene kadar unu eksiltip
arttırabilirsiniz)
3- hamur elinize ve yoğurma kabına
yapışmayan bir kıvam aldığında
yoğurma işini bırakın
hamuru iki parçaya ayırın bir yarısına kakao ekleyip yoğurun ve hamurlarınızı poşetlere koyup buzdolabında biraz dinlendirin
4- hamurunuz dinlendikten sonra merdaneye yapışmadan açmak için hamurların üzerine yağlı kağıt ya da bir poşet koyarak açın sonra resimlerdeki gibi kalpli kalıplar kullanarak şekiller verin
5- 170 derecede alt üst fanlı olarak ısıttığınız fırının tam orta rafında hafif pembeleşene kadar pişirin
NOT:
- fırından ilk çıktığında dış rengi
pembeleşmiş olsa bile elinize
aldığınızda size yumuşak ve
pişmemiş gibi gelebilir biraz
soğuyunca sert ve kıtır olurlar
aldığınızda size yumuşak ve
pişmemiş gibi gelebilir biraz
soğuyunca sert ve kıtır olurlar
- kurabiyelerinizi cam kapaklı bir kavanozda uzun süre saklayabilirsiniz
afiyet olsun...