Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

28 Ocak 2015 Çarşamba

MERCİMEK KÖFTESİ


Malzemeler;

1- 2 su bardağı kırmızı mercimek
2- 1 su bardağı ince bulgur
3- 4.5- 5 su bardağı su
4- 1 yemek kaşığı salça
5- 1 yemek kaşığı biber salçası
6- 1 kuru soğan
7- yarım su bardağı zeytin yağı
8- 1 tatlı kaşığı pul biber
9- 1 çay kaşığı kimyon
10- karabiber, tuz
11- 1 bağ maydanoz
12- 5-6 dal taze soğan

Hazırlanışı;

1- kırmızı mercimekleri ve suyu bir tencereye
    koyun ve ve mercimekleri haşlayın
    ( önce orta sonra kısık ateşte)
2- mercimekler haşlandığında bulguru ekleyip
    ocaktan alın ve karıştırıp kapağını kapatın 
   15-20 dakika demlensin
   (bulguru ekleyeceğiniz zaman mercimeğin
    biraz suyunun kalması lazım)
3- zeytin yağını tavaya koyup ince doğradığınız
    soğanları kavurun
4- soğanlar kavrulunca biber salçası ve
    domates salçasını ekleyin
5- salçalarında kokusu çıkana kadar yaklaşık 1-2
    dakika daha kavurun ve ocaktan alın
6- pul biber, karabiber tuz ve kimyonu ekleyip karıştırın
7- demlenen mercimekleri geniş bir kaba boşaltın
8- kavurduğunuz soğanları üzerine dökün
9- ince kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanı da
    ekleyip yoğurun
10- şekil verip limon dilimleri ve marulla servis yapın

afiyet olsun...

TAHİNLİ ÇITIR

tahin,tahinli çıtır,tahinli börek

tahin,tahinli çıtır,tahinli börek



tahin,tahinli çıtır,tahinli börek







Malzemeler;

1- 3 adet yufka
2- kıyılmış ceviz içi

içine sürmek için;

1- 12 yemek kaşığı tahin
2- 12 yemek kaşığı sıvı yağ
3- 15 yemek kaşığı şeker 
4- 4 yemek kaşığı süt

üzerine sürmek için;

1- 4 yemek kaşığı tahin
2- 4 yemek kaşığı şeker

Hazırlanışı;

1- tahin, sıvı yağ, şeker ve sütü çırpın
2- yufkaları ortadan ikiye bölün
3- hazırladığınız karışımı yufkaya sürüp
    ceviz serpin ve bıçakla üç parçaya bölüp
    gül şekli verin
4- geri kalan tüm yufkaları da bu şekilde
    hazırlayıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın
    tepsisine dizin
5- üzerine tahin sürün ve seker serpin
6- 180-200 derece fırında kızarana kadar pişirin
7- fırından çıkartın ve soğuk servis yapın

afiyet olsun...

TAVA BÖREĞİ

börek,tava böreği,tavada börek,basit börek,peynirli



börek,tava böreği,tavada börek,basit börek,peynirli







Malzemeler;

1- yufka
2- beyaz peynir 
(dilediğiniz başka peynirlerle de yapabilirsiniz)
3- su
4- sıvı yağ

içine sürmek için;

1- 1 su bardağı sıvı yağ
2- 2 yemek kaşığı un
3- 2 yemek kaşığı sirke

Hazırlanışı;

1- yufkaları ikiye bölün (yarım ay şeklinde)
2- içine sirke, un ve sıvı yağ karışımını sürün
3- peyniri yufkanın uzun kenarına koyup sarın
4- ilk yufkayı gül şeklinde sarıp yağladığınız 
    tavanın ortasına yerleştirin
5- diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp
    gül şekli verdiğiniz yufkanın etrafına sarın
6- tava dolduktan sonra bir su bardağı kadar su 
    dökün ve bir kapak kapatıp yarım saat kadar 
    dinlendirin
    (yufkaların yarısına gelecek kadar)
 7- orta ateşte iki tarafını da kızartın

afiyet olsun...   

20 Ocak 2015 Salı

Çilekli pasta

çilekli pasta,pasta,naked cake,dolgulu pasta,dr oetker dolgu kreması,çikolata
MALZEMELER
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un(kakaolu olacağı için yarım su bardağının yarısı un yarısı kakao olsun)
1 paket kabartma tozu

1 paket Dr oetker dolgu kreması
1 paket krem şanti
süt
kare çikolata
çilek

 Yumurta ve şekeri 8 dakika çırpın.Ardından un,kakao ve kabartma tozunu da ekleyip 8 dakika daha çırpın.
Altına yağlı kağıt serilmiş kalp pasta çemberine harcı yayın .Isıtılmış 160 derece fırında pandispanyayı pişirin.
Fırından çıkan pandispanyayı soğumaya bırakın.Dolgu kremasını üzerindeki tarife göre hazırlayın. Krem şantiyi sütle çırpın.3 e böldüğünüz pandispanyanın ilk katında şanti torbasına koyduğumuz şantiyi şerit gibi kenarlara çekiyoruz.Orta boşluğa dolgu kreması sürüyoruz.Son olarakta ortadan ikiye kesilmiş çilekleri  yerleştiriyoruz.Üzerine ikinci pandispanyayı kapatıp yine aynı şekilde yapıyoruz.En üste krem şantinin hepsini sıkıyoruz.Kare çikolatayı havuç soyacak ile uzun uzun keserek pastanın üzerine gelişi güzel serpiyoruz.Pastamızı 2-3 saat dolapta dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...


18 Ocak 2015 Pazar

Meyve kurulu un kurabiyesi

Meyve kurulu un kurabiyesi.un kurabiyesi,kurabiye
MALZEMELER
250 gram tereyağı(varsa vita yağı)
250 gram pudra şekeri
500 gram un
1 paket kabartma tozu
1 paket meyve kurusu

 Yağ ve pudra şekerini en az 20 dakika krema haline gelene kadar karıştırın.
Un ve kabartma tozunuda ekleyip iyice yoğurun.Hamur özleşip şekeil verecek hale gelmeli.
Sonra içine meyve kusunu ekleyip yoğurun.Dondurma kaşığı ile parçalar alıp yağlı kağıt üzerine koyun.
Isıtılmış 160 derece fırında altı hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Bu kurabiyeyi kapaklı kaplarda aylarca saklayabilirisiniz.
AFİYET OLSUN...

16 Ocak 2015 Cuma

BİR AHTAPOT ÜÇ TARİF


AHTAPOT TAVA

Malzemeler; 

1- 1 kuru soğan
2- 1 diş sarımsak
3- 1 kırmızı ya da yeşil biber
4- 1 yemek kaşığı tereyağı
5- haşlanmış ahtapot
6- karabiber tuz

Hazırlanışı; 

1- tereyağını tavaya koyun
2- sırayla doğradığınız soğanı sarımsağı
biberi ekleyip kavurun enson
haşladığınız ahtapotu ve baharatlarını
ekleyin biraz daha kavurun ve sıcak
servis yapın






AHTAPOT SALATASI

Malzemeler; 

1- yarım limon suyu
2- zeytinyağı
3- tuz 
4- süslemek için maydonoz
5- haşlanmış ahtapot
6- karabiber (isteğe bağlı)

Hazırlanışı; 

1- limonun suyunu bir kaba sıkın
2- çıkan limon suyunun iki katı kadar
zeytinyağı ekleyin ve tuzunu atın
3- bu hazırladığınız limonlu sosu iyice
karıştırın ve doğradığınız ahtapotun
üzerine hepsini dökün 
4- üzerini maydonozla süsleyin 
soğuk servis yapabilirsiniz



AHTAPOT KIZARTMA

Malzemeler;

1- yarım şişe sade soda
2- un
3- tuz 
4- haşlanmış ahtapot
5- kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı;

1- bir kaba doğradığınız ahtapotunuzu
bulayacak kadar un koyun ve bu unun 
içine biraz tuz atın karıştırın
2- baska bi kaba sodayı koyun ve 2 yemek 
kaşığı kadar un ekleyip karıştırın (bu 
karışım sahlep kıvamında olacak)
3- doğradığınız ahtapotları önce tuzlu una
bulayın sonra unlu sosa batırıp kızgın
yağda kızarana kadar kızartın
sıcak servis yapın






NOT: ben tariflerdeki ölçüleri tek ahtapotu
üçe böldüğüm için en aza indirdim
her tarif için iki buçuk ahtapot kolu
kullandım siz ahtapotunuzun
miktarına göre malzemeleri 
arttırabilirsiniz
afiyet olsun....





Ahtapotun Hazırlanması;
ilk olarak aktapotun yenmeyen kısımlarını
temizliyoruz (bu işlemle ilgili internetteki
videoları izleyebilirsiniz) daha sonra çamaşır yıkar gibi soğuk suda suyunu ara ara değiştirerek çitiliyoruz




Haşlama malzemeler;
1- ahtapot
2- 1 tane kuru soğan
3- yarım demet maydonoz
4- 4-5 tane karabiber
5- gömecek kadar su

bütün bu malzemeleri düdüklüye koyup
ilk fislamadan sonra düdüklünün tıpasını
indirin ve birdaha fislama sesini bekleyin
ikinci fisladan sonra ocağı kısın ve yarım saat düdüklü tencerede ahtopotu haşlayın
haşlanan ahtapotun derisini temizleyin bu aşamadan sonra hangi tarifi yapacaksanız ona göre ahtapotunuzu doğrayın








KURUTULMUŞ YADA DONDURULMUŞ BİBER DOLMASI















Malzemeler; 

1- kuru yada dondurulmuş biber
2- 1 iri soğan
3- 3-5 diş sarımsak
4- 1-2 yemek kaşığı salça
5- pirinç
6- maydanoz
7- tuz, karabiber, nar ekşisi, kuru nane
8- sıvı yağ, zeytinyağı

Hazırlanışı; 

1- biberleriniz kurutulmuş ise kaynar suda
    yumuşayıncaya kadar kapalı bir kapta
    bekletin eğer dondurulmuş biber
    kullanıyorsanız biraz buzunun
    çözülmesi yeterli
2- tencereye sıvı yağı koyup doğradığınız
    soğan ve sarımsakları kavurun
3- salçayı ekle kavurun
4- pirinçleri yıkayıp ekle biraz kavur
5- tuz karabiber ekle pirinçleri gömecek
    (gömer gömmez)
    kadar sıcak su koy kapağını kapat
6- kaynamaya başlayınca ocağı iyice kıs
7- suyunu çekince ocağı söndür bir kere
    karıştır ve kapağını kapat 5 dakika
    demlensin
8- pişirdiğin iç harcı geniş bir kaba koy
     soğuduktan sonra doğradığın
     maydanozu kuru naneyi nar ekşisini
     ve zeytinyağını ekle karıştır
9- biberleri iç harçla doldurup tencereye
     yerleştirin biberlerin yarısına gelecek
     kadar normal su koyun üzerine biraz
     tuz atın kapağını kapatıp pişirin
10- su kaynamaya başlayınca ocağı kısın

NOT:

- her bir biber için bir tatlı kaşığı
  pirinç ekleyin
- pirinçleri pişirirken dikkat edin
  çok çabuk pişiyor dibi tutabilir
- biberlerin baş kısmını kapatmak
  için ben patates kullanıyorum

afiyet olsun...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...