Sayfalar

14 Mart 2015 Cumartesi

dondurma külahında kek

dondurma külahında kek,kek,doğum günü,dondurma,gıda boyası,şanti

dondurma külahında kek,kek,doğum günü,dondurma,gıda boyası,şanti

dondurma külahında kek,kek,doğum günü,dondurma,gıda boyası,şanti
Bu kek tamamen çocuklara hitap ediyor.Ben kremasını farklı yaptım.Ama sizler krem şanti ile yapın aynı görüntü olacaktır.Benim kullandığım krema pastacı kreması ve fildişi ganaj karışımıdır.
Malzemeler
1 kutu dondrma külahı(marketlerde var,altı düz olmalı)
2 yumurta
1.5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 çay bardağı un

Üzeri için
2 paket orman meyveli şanti ya da beyaz şantiye istediğiniz gıda boyası
2 çay bardağı süt
renkli şekerler

Dondurma külahları muffin tepsisine koyun.Yumurta ve şekeri çırpın.Süt ve yağı ekleyin.Elenmiş un,vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip çırpmaya devam edin.Kek harcını şanti torbasına koyun ve külahların içini 3/4 oranında doldurun.Isıtılmış 170 derece fırında pişirin.
Şantiyi sütle çırpın.Yıldız uçlu duy takılı şanti torbasına koyun ve keklerin üzerine sıkın.En son renkli şekerlerle süsleyin.
Külahların düz yerde durması zor oluyor bunun için standlar var.Sizler kartona yuvarlak delikler açarak kendi standınızı hazırlayabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...

9 Mart 2015 Pazartesi

ŞAKŞUKA











Malzemeler;
1- 3 patlıcan
2- 2 yeşil biber
3- 3 domates
4- 1 yemek kaşığı salça
5- 1 soğan
6- 3-4 diş sarımsak
7- 1 su bardağı su
8- tuz, karabiber
9- sıvı yağ
Hazırlanışı;
1- patlıcanları alacalı soy küp küp doğra
tuzlu suda 20 dakika kadar beklet
2- soğan ve sarımsağı doğrayın biraz
yağda kavurun biberleri doğrayıp ekle
kavurmaya devam et
3- salçayı da ekleyip 1 dakika daha kavur
4- doğradığın domatesleri ekle 3-4 dakika
kavur suyu ve tuzu ekle suyu çekene
kadar pişirmeye devam et
5- patlıcanları yağda kızartın
6- havlu kağıtla fazla yağını alın
7- patlıcanları servis tabağına alın üzerine
domates sosunu dökün maydanozla
süsleyerek servis yapın
NOT: ben patates kızartıp yarısını patatesli
yapıyorum
1-2 saat bekletirseniz daha güzel olur
sıcak yada soğuk olarak yenebilir
afiyet olsun...

FIRINDA PATATESLİ TAVUK












Malzemeler;
1- tavuk but ve kanat
2- 1 soğan
3- 5-6 patates
4- 4-5 yeşil, kırmızı biber
5- 1-2 domates
6- 1 yemek kaşığı salça
7- pul biber, karabiber, kimyon, kekik, tuz
8- sıvı yağ, su
Hazırlanışı;
1- tavukları yıkayın büyük bir kaba alın
2- patatesleri istediğiniz şekilde doğrayın
3- soğan ve domatesi büyüklüklerine göre 4 e
veye 8 e bölün
4- biberleri bir kaç yerinden delin
5- ayrı bir kapta salça, baharat, tuz, sıvı yağı
karıştırın ve su ekleyip sos kıvamına getirin
6- hazırladığınız sosu diğer malzemelerin
üzerine dökün ve karıştırın
7- fırın tepsisine dökün ve önceden ısıtılmış
180 derece fırında kızarana kadar yaklaşık
45-50 dakika pişirin
afiyet olsun...

TAVUKLU SEBZELİ BULGUR PİLAVI







Malzemeler;
1- tavuk göğsü
2- 1 kuru soğan
3- 1-2 kırmızı, yeşil biber
4- 3-4 domates
5- 1 yemek kaşığı salça
6- sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber
7- 1 su bardağı pilavlık esmer bulgur
8- 2 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı;
1- tavukları küp küp doğrayın ve sıvı yağ
koyduğunuz tencerede kavurun
2- soğan ve biberleri de doğrayıp ekleyin
3- domates ve salçayı ekleyip kapağını
kapatın
4- domatesler pişmeye yakın bulgur, tuz,
baharatlar ve sıcak suyu ekleyip kapağını
kapatın
5- kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve kısık
ateşte hafif sulu kalacak şekilde pişirin
afiyet olsun...

3 Mart 2015 Salı

Profiterol

profiterol

MALZEMELER :
hamur için: 1 su bardağı un
                 1 su bardağı su
                 125 gram tereyağı
                 3 adet yumurta
krema için :2,5 su bardağı süt
                 3 yemek kaşığı un
                 1,5 çay bardağı şeker
                  1 adet vanilya
                 1 yumurta
üzerine     :çikolata sos

YAPILIŞI :Tencerede tereyağ ile suyu eritin.Kaynayınca unu ilave edin.3 dakika kadar karıştırarak pişirin.Ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin.Yumurtaları tek tek kırarak hamura yedirin.10 dakika daha dinlendirin.tepsinizi yağlayın.Bir kaşıkla ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tepsiye dizin.180 derecede 40 dakika yani kızarana kadar pişirin.
Hamur pişerken kremayı hazırlayın.Vanilya hariç tüm malzemeleri pişirin.Ocaktan almadan vanilyayı ekleyin.karıştırıp soğumaya bırakın.
 Pişen ve soğuyan hamuru vanilyalı harç ile doldurup çikolata sos ile servis edin.
                                                  AFİYET OLSUN...

PATATESLİ KÖFTE ORUĞU

köfte,patates,oruk,patatesli köfte

köfte,patates,oruk,patatesli köfte

köfte,patates,oruk,patatesli köfte












patatesli köfte harcım fazla geldi atmaya da kıyamadım başka şekilde değerlendireyim dedim ve sonuç bir oruk oldu :)

Malzemeler;

1- patatesli köfte harcı kalanı
2- 1 yumurta
3- yeterince un

iç harcı için;

1- patates
2-soğan
3- maydanoz
4- sıvı yağ
5-tuz, karabiber, pul biber

Hazırlanışı;

1- patatesli köfte harcını yoğurma kabına alın
2- yumurta ve unu ekleyip yoğurun
3- soğanları ve patatesleri minik doğrayın ve kavurun
4- tuz ve baharatlarını ekleyin
5- patatesler pişince ocaktan alın ve ince
    doğranmış maydanozları ekleyin
6- bulgurlu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar
    alın ve ortasını açın
7- iç harçtan yeterince koyup tekrar kapatın
8- bu işlemi hamur bitene kadar yapın ve
    kızgın yağda kızartıp havlu kağıt üzerinde
    fazla yağını alın

afiyet olsun...

NOT:
1- orukları hazırlarken elinizi bol bol suya batırın yoksa hamur elinize yapışır ve şekil veremezsiniz
2- ben yuvarlak şekiller verdim ama siz istediğiniz şekilde yapabilirsiniz

PATATESLİ KÖFTE



köfte,patates,oruk,patatesli köfte




köfte,patates,oruk,patatesli köfte








köfte,patates,oruk,patatesli köfte

Malzemeler;

1- 2.5 su bardağı ince bulgur
2- 2 yemek kaşığı biber salçası
3- kimyon, karabiber, pul biber, tuz
4- 3 patates(haşlamış)
5- su

kıymalı harç için;

1- kıyma
2- soğan
3- maydanoz
4- tereyağı
5- tuz, karabiber
6- sıvı yağ

Hazırlanışı;

1- ince bulguru yoğurma kabına alın ve bir miktar
    sıcak su ekleyip üzerini bir tepsiyle kapatıp
    şişmesini bekleyin
2- bu arada haşlanmış patatesleri havanda pürüzsüz
    ve sünen bir kıvam alana kadar dövün
3- şişen bulgura biber salçası ve baharatları ekleyerek
    yoğurun (arada elinizi suya batırın )
4- bulgur iyice yumuşayınca dövülmüş patatesleri
    ekleyip yoğurun
5- kıymayı tavaya koyun ve kavurmaya başlayın
6- suyunu çekince sıvı yağını ve doğranmış soğanları
    ekleyip kavurmaya devam edin
7- dilerseniz tereyağı ekleyebilirsiniz
8- baharatlarını ekleyip kavurun
9- kıymalı harç pişince ocaktan alın ve ince
    kıyılmış maydanozu ekleyin
10- bulgurlu harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın
       ve avucunuzda sıkarak şekil verin
11- kıymayla birlikte servis edin

afiyet olsun...