Sayfalar

21 Şubat 2015 Cumartesi

HOŞAF

hoşaf

VİŞNE HOŞAFI

hoşaf

Malzemeler;

1- dondurulmuş vişne
2- su
3- şeker

Hazırlanışı;

1- suyu bir tencerede kaynatın
2- kaynayan suya dondurulmuş 
    vişneleri ekleyip bir taşım kaynatın
3- şekerini ekleyip 1-2 dakika daha kaynatıp
    ocaktan alın ve soğuk servis yapın

MEYVE HOŞAFI


Malzemeler;

1- 2 adet ayva 
2- 2 adet elma
3- 1 çubuk tarçın
4- su
5- şeker

Hazırlanışı;

1- ayva ve elmaları soyun ve küp küp doğrayın
2- suyu tencereye koyup önce ayvaları biraz pişirin
3- ayvalar biraz yumuşayınca elmaları da ekleyin
    biraz daha kaynatın
4- bu aşamada tarçın çubuğunu da tencereye ekleyin
5- şekeri ekleyip 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan
    alın ve soğuk servis yapın

ÜZÜMLÜ KAYISI HOŞAFI

hoşaf

Malzemeler;

1- 1 su bardağı kuru kayısı
2- 1 çay bardağı kuru üzüm
3- 2-3 karanfil
4- su
5-şeker

Hazırlanışı;

1- kuru kayısıları kuru üzüm büyüklüğünde doğrayın
2- suyu tencereye koyun ve kuru kayısıları ekleyin
3- iyice yıkadığınız kuru üzümleri de ekleyin ve
    yumuşayana kadar kaynatın 
4- karanfilleri ekleyip biraz daha kaynatın
5- şekerini ekleyip 1-2 dakika kaynatıp ocaktan alın
    ve soğuk servis yapın

NOT: su ve şeker ölçüsü vermiyorum çünkü bu sizin tamamen damak tadınıza bağlı koyu yada sulu, şekerli yada şekersiz istediğiniz gibi hoşaflar hazırlayabilirsiniz

tarçın ve karanfil isteğe bağlı eklenecek malzemelerdir ve tencerede fazla tutmadan geri almanız lazım

afiyet olsun...

BAYATLAMAYAN ÇİKOLATALI KURABİYE

kurabiye,çikolatalı kurabiye,çatlak kurabiye,bayatlamayan kurabiye







kurabiye,çikolatalı kurabiye,çatlak kurabiye,bayatlamayan kurabiye


Malzemeler;

1- 2 su bardağı damla çikolata
2- 3 adet yumurta akı (oda sıcaklığında) 
3- 1.5 su bardağı pudra şekeri
4- 1 su bardağı kakao
5- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
6- 1 tutam tuz

üzeri için;

1.5 su bardağı pudra şekeri

Hazırlanışı;

1- 1 su bardağı damla çikolatayı benmari 
     usulü eritip soğutun
2- bir kapta yumurta aklarını bir tutam tuz 
    atıp köpük kıvamına gelene kadar mikserle çırpın
3- pudra şekerini ekleyip çırpmaya devam edin
4- iyice karıştıktan sonra kakao, nişasta ve 
    erittiğiniz çikolatayı katıp karıştırın
5- son olarak kalan bir su bardağı damla
    çikolatayı da ekleyip kaşıkla karıştırın
6- kaşıkla ceviz büyüklüğünde parçalar 
    alıp pudra şekerinin üzerine bırakın ve 
    elinizle pudra şekerine bulayın
7- yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine 
     aralıklarla dizin
8- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 
    10 dakika pişirin 

afiyet olsun... 

4 Şubat 2015 Çarşamba

PASTANE POĞAÇASI

pastane poğaça,orjinal poğaça
Aslında ben bunu pastanelerin kullandığı yağ ile yaptım.İsmi Alba,Alfa ya da Ustam Yağ.Siz bunu pastane malzemeleri satan dükkanlardan bulabilirsiniz.Yoksa sana hamurişi ile yapabilirsiniz.Bu tarif orjinal olduğu için gramajlıdır.
MALZEMELER
1 kilo un
600 gram margarin(çok demeyin tüm pastane poğaçaları böyle)
20 gram tuz
40 gram şeker
50 gram yaş maya
200 gram ılık su
3 yumurta
üstü için 2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı pekmez
içine peynir

Unun ortasını açıp tüm malzemeleri katın.Pürüzsüz bir hamur olana kadar hamuru yoğurun.Üzerine streç film
kapatarak 15 dakika dinlendirin.Sonra hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar alın.Tepsiye koyun.Üzerine yine bez örtüp 10 dakika daha mayalandırın.Sonra ortalarına peynir koyup kapatın.Tepside yine bu şekilde 10 dakika daha mayalandırdıktan sonra pekmezle çırpılmış yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.