Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

29 Kasım 2013 Cuma

Buttercream'li Çikolatalı Cupcake

Enfes çikolatalı bir cupcake ile karşınızdayım.Aslında cupcake çılgınlığı bir kaç yıldır var.Bildiğimiz kek ama porsiyonluk ve şeker oranı biraz daha yüksek.Kekte olsa porsiyonluk olunca minik minik daha hoş duruyor,göze daha çok hitap ediyor bence.Buttercream 'e gelince şekerli ve aromalı yağ diyebiliriz.Pek bizim damak tadına uygun değil gibi.Kahvaltılarda yediğimiz şekerli yumuşak yağlarla aynı lezzette.Tabi tereyağ seviyorsanız butter cream i de seversiniz.

28 Kasım 2013 Perşembe

Mercimekli Milföy Böreği

Değişik ve lezzetli,bir o kadar da basit tarif gezenler için harika bir lezzet.
Tarif arkadaşım Derya'ya ait.Kendisine çok teşekkür ediyorum.
Malzemeler
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 kuru soğan
tuz,karabiber
1 paket milföy
yumurta sarısı
çörek otu
sıvı yağ
Tavada sıvı yağla beraber yemeklik doğranmış soğanları kavurun.Üzerine mercimeği,tuzu ve karabiberi ekleyip az kavurup ocaktan alın.Milföyler oda ısısına geldikten sonra oklava ile tezgaha un serperek uzunlamasına açın.Milföyü kenarlardan şerit şerit kesin.Ortasına mercimekli harçtan koyun.Kestiğiniz şeritleri ortada birleştirin.Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.Isıtılmış fırında kızarana dek pişirin.
AFİYET OLSUN...

27 Kasım 2013 Çarşamba

Örgü Poğaça

 Merhaba arkadaşlar.
Yepyeni bir poğaça tarifiyle karşınızdayım.Klasik poğaça şeklinden sıkıldıysanız,bu şekilde denemenizi tavsiye ederim.Daha şık bir görüntü için mutfakta  biraz daha kalmanız gerekecek.Akşam için poğaça ağır gelir diyorsanız akşamdan poğaçalarınızı yapıp,yumurta sarısı sürmeden ,streçle kapatıp buzdolabında saklayabilirsiniz.Sabah yumurta sarısını sürüp fırınlayabilir,kahvaltı da sıcacık poğaça ikram edebilirsiniz.
MALZEMELER
3 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tuz
2 paket maya
1,5 kilo un
1 paket kabartma tozu
2 yumurta (sarısı üzerine beyaz içine)
susam ve çörek otu
içi için
beyaz peynir ve maydanoz

Mayayı ılık süt ve şeker ile eritin.İçine sıvı yağı,yumurta beyazı ve tuzu ekleyin.Un ve kabartma
tozunu beraber eleyin.Yavaş yavaş sıvı karışıma ekleyin.Ele yapışmayan bir hamur elde edin.Hamuru en az yarım saat mayalandırın.Hamurdan bezeler alın.İnce uzun olarak açın.Kenarlarını bıçakla karşılıklı
şeritler halinde kesin.Ortaya peynirli harcı koyun.Kestiğiniz şeritleri ortada birleştirin.Üzerine yumurta sarısı sürün.Çörek otu ve susam serpin.Isıtılmış 180 derece fırında pişirin.Poğaçaların üzerinin kurumaması için saklama kabına koyabilir ya da hafif nemli bezle örtebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...

26 Kasım 2013 Salı

Bunu Blogumda Paylaşabilirim. Hürriyet Benim.

Hürriyet; gündeme dair cesur bir projeyle karşımızda. TBWA\ISTANBUL'un hazırladığı proje kısa zamanda oldukça ses getirdi. Din, dil, ırk, cinsiyet ayırt etmeden bireysel özgürlükleri konu alan projenin amacı Türkiye'nin dört bir yanından insanların hürriyetlerini dile getirmeleri ve seslerini duyurmaları...

Bu proje katılımcıların kendi hürriyetlerini anlatmaları için tasarlandı, katılımcılar videolarını oluştururken ilham versin diye de bir film hazırlandı.

Hürriyet, herkesi kendi hürriyet cümlelerini yazmaya ve hürriyet şarkılarını yaratmaya davet etti. Kullanıcılar içinde kendi fotoğraflarının da olduğu hürriyet filmleri yaratabiliyor ve bu filmleri sosyal medyada dilediğince paylaşabiliyor. Ayrıca seçtikleri mesaj ve fotoğraflarından oluşan bannerı hurriyet.com.tr sayfalarında yayınlanıyor. Kısaca proje tamamıyle interaktif bir proje olarak kurgulandı. www.hurriyetbenim.com üzerinden ilham verici videoyu seyredebilir, kendi video ve bannerınızı yaratabilirsiniz.

"Hürriyet Benim" filmi, daha TV’ye çıkmadan viral olarak sosyal medyada gösterildi ve çok kısa sürede yayılarak; sosyal medyada konuşulmaya ve paylaşılmaya başlandı. Kullanıcıların katkılarıyla yapılan klipleri Twitter'dan #hürriyetbenim hashtag'iyle takip edebilirsiniz.

Ben de kendi videomu oluşturdum ve benim için hürriyetin ne demek olduğunu anlattım. İzlemek için;

Bir boomads advertorial içeriğidir.

22 Kasım 2013 Cuma

Gün Masası 4

Bugün yine arkadaşlarımla harika bir gün geçirdik.Muhabbetin dibine vurduk desem yeridir.
Eee 4 Hataylı bayan bir araya gelirde muhabbet olmaz mı?Aslında 5 kişi olacaktık ama bir zayiat verdik :)
Neyse mazereti kabul edildi rahatsızlanmış arkadaşımız.Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum tekrardan kendisine.Gurbette memleketli candır can.İnsan ne kadar mutlu oluyor.Bazen Allah'tan yurt dışında falan yaşamıyorum diyorum.Kesinlikle kaldıramam hele de dilini bilip anlamadığım insanlarla bir
 şehirde ,apartmanda olmak,bana göre değil.

kombin 3

Kombinlere devam ediyorum arkadaşlar.Malum yeni kapanınca giyecek pek bir şey bulamıyorum.Abartmadan biraz biraz bir şeyler alıyorum.Genelde sade şeyler tercih ediyorum.Biraz da bol tabi ki.Bu kıyafetin üzerine tabi ki yine kap giydim.İnternet alışverişlerine de devam.Burada pek bir şey bulamıyorum çünkü.Tarzıma ve cebime Sefamerve çok hitap ettiği için onu tercih ediyorum.

19 Kasım 2013 Salı

Şeker Hamurlu Barbie Pasta

bebek pasta
Şeker hamuruyla uğraşmak bir hastalık haline geldi bende.Çok seviyorum.Sürekli bir şeyler yapmak,bir şeyler denemek istiyorum.Bu pasta da hem benim için deneme olması,hem de kızımı mutlu etmek için yapıldı.Şeker hamurum az geldiği için aralar tam kapanmadı.Siz daha sık yapın.
Yapması gayet basitti ,fakat küçük oğlum nedense pek bir huysuzluk yaptı.Kış geldi ya artık hastalıklardan kurtulamıyoruz.Sürekli gözleri çapaklanıyor,hırıltısı var.Emeklemeye başladığından beri daha çok hastalanıyor.Tabi evin her köşesine gidiyor.Buz gibi yerlerde dolaşıyor sürekli.Ne yapalım böyle böyle büyüyecekler. Rabbim daha büyük dert,hastalık vermesin.
Bu pastayı kız çocuklarının doğum günü için yapabilirsiniz.Eminim bayılırlar.Benim kızım bile o kadar 
sevdi ,hoşuna gitti ki..Ben yaprak kopatı kullanarak yaptım.Siz daha farklı şekillerde yapabilirsiniz.Tamamen sizin hayal gücünüze kalmış.İçine damla çikolata koydum,onun yerine muz,vişne vs. de kullanabilirsiniz.Ben fazla büyük olmaması için iki pandispanya yaptım.Orjinalı en az üç pandispanya ile yapılıyor.
Eğer şeker hamuru ile yapmak istemezseniz krem şanti ile de yapabilirsiniz dış süslemeyi.
Bu şekilde şeker hamuru ile yapabilmeniz için en az yarım kilo şeker hamuru,yaprak şeklinde kopat lazım.Kopatı 5 liraya aldım.Yaprakları bıçakla keserek elinizle de yapabilirsiniz ama çok yorucu olur.

15 Kasım 2013 Cuma

Gün Masası 3

Hüzün dolu bir post olacak bu.
Bugün yüreğim daralmakta ,boğazım düğüm düğüm olmakta.Bugün canım anneannemin öldüğü gün.
Halen inanamıyorum desem yeridir.Gurbet işte ,insana gerçek gibi gelmiyor.Memlekettekiler ne halde acaba? Annem ne durumda? diye düşünüyorum sürekli.Tek tesellim ise böyle mübarek bir gün ve ayda hakkın rahmetine kavuşması .Rabbim onu fazla acı çektirmeden aldı aramızdan.Birkaç ay dır hastanede yatıyordu yoğun bakımda.Biz onun hastaneden çıkacağını günü beklerken,ansızın bu acı haberi aldık.
Mekanın cennet olsun nenecim.Dün akşamdan başlamıştı zaten olumsuzluklar.Kızım hiç yokken önündeki yastığa takılarak düştü ve üst damağı sandalyenin köşesine geldi.Dudak ve diş arasındaki etli bölge zarar gördü.Babasıyla bütün gece acildeydiler.Şükür çok büyük bir şey olmadı.Biz belki dikiş atarlar derken doktor kendi kendine iyileşir demiş.Nasıl korktu yavrum,ağzı kanlar içindeydi bütün gece.Bu kadarına da şükür,Rabbim beterinden korusun.Bugün de oğlum yürüteçten düştü ve yanağını ablasının skooter una çarptı ,mosmor oldu kuzumun yanağı.Galiba sadaka vermenin vakti geldi de geçiyor.Bu kadar olumsuzluk üzerine daha önceden sözleştiğimiz arkadaşlarımız vardı bugün için.Hazırlıklarım yapılmıştı.Bende bana da moral olur diye iptal etmedim,ne de olsa elden bir şey gelmiyor dua etmekten başka.


Masamızı pek düzgün çekemedim.Kafam allak bullak olduğu için ,ne koydum ne yaptım bilmiyorum.Masada baya eksiklikler var ,kusura bakmayın artık.

11 Kasım 2013 Pazartesi

basit şeker hamurlu kurabiye

benim gibi sizde ilk defa deneyecekseniz öncelikle basit modellerle başlayın.tabi bir kaç kalıp olması şart,benim gibi hayal gücünüz fazla gelişmemişse özellikle.yani şöyle ki çöp adam bile çizemem.ama bu pastacılık işlerine çok düşkünüm nedense.bu yüzden daha çok kalıpla yapılacak şeyleri tercih ediyorum.
kurabiye şekli için kalıp almadım su bardağı ile kestim.siz istediğiniz kalıbı kullanabilirsiniz.daha önce kullandığım kurabiye tarifini vermiştim.bakmak isterseniz tık tık.
şeker hamurunu ve kalıplarımı internetten aldım.çok memnun kaldığım bir site BARMAR.size de tavsiye ederim.bugün sipariş veriyorsun yarın elinde oluyor.
çiçek kopatını 5 tlye
silikon merdane 5,5 tl
şeker hamuru 1 kilo 1,5 tl
pirinç patlağı 1 tl
geçelim süslemelere ben bebeğim uyuduğunda kısa sürede yaptığım için fazla uğraşamadım.siz istediğin şekilde yapabilirsiniz.resimler makinadaki bir bozukluktan dolayı net değil.kusura bakmayın.

10 Kasım 2013 Pazar

şeker hamurlu kurabiye tarifi

internette o kadar çok kurabiye hamuru var ki şeker hamuru için,insan hangi birini yapacağını şaşırıyor.
geçenlerde yaptığım tarif pek tutmadı.tarifte ele yapışan hamur olacak diyordu ve ben o şekilde yapmıştım ve kurabiyeler çok yayılıp büyümüştü.bu yeni denediğim ile tam istediğim gibi oldu.kurabiyeler harika pişti,tadı da çok güzel oldu.bu vanilyalı tarif,isterseniz kakao,zencefil veya tarçın da ekleyebilirsiniz.

200 gram yumuşak tereyağ ya da hamur işi margarin(normal margarin olmaz)
1 yumurta
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
3 su bardağı un(oran değişebilir yavaş yavaş ekleyin)
tere yağ ve şekeri iyice karıştırın elinizle,ardından yumurtayı da ekleyip karıştırmaya devam edin.
elenmiş un,nişasta ve vanilyalı karışımı yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin.hamuru streç filme sarıp en az 1 saat buz dolabında bekletin.dinlenen hamuru yağlı kağıdın arasına koyarak merdane ile açın ve istediğiniz kalıpla kesin.160 derece ısıtılmış fırında altı hafif kızarana dek pişirin.fırından çıkan kurabiyeleri tel ızgara üzerine koyarak soğumalarını bekleyin. kurabiyeler iyice soğumadan süslemeye başlamayın.
süsleme resim ve videolarını daha sonra yayınlayacağım takipte kalın.
şeker hamuru için kurabiyenin yapılış videosunu buradan izleyebilirsiniz.


Bu tariften sonra denediğim ve yine beğendim bir tarif daha ekliyorum arkadaşlar.Bu gramajlı tutmama ihtimali yok.
250 gram oda ısısında tereyağ ya da sana hamur işi
1 yumurta
125 su bardağı pudra şekeri
60 gram nişasta
1 paket vanilya
460 gram  un
yapılışı diğer tarifle aynı ,bu biraz daha güzel oluyor bence karar sizin,istediğinizi deneyebilirsiniz.

9 Kasım 2013 Cumartesi

akşam yemeği sofrası 2

menüdekiler:
ezo gelin çorbası
etli yaprak sarma
lahmacun
acem pilavı
tavuk kanadı
salata
ayran


ACEM PİLAVI
5-6 ADET kuzu incik
2 kase pirinç
2 kase et suyu
400 gram kabuğu soyulmuş badem
7 adet havuç
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı karabiber
Kuzu incikler düdüklü tencereye alınır,kapağı kapatılmaz.üzerinde kaynayınca oluşan köpükler alınır.içine tuz atılarak düdüklü tencerenin kapağı kapatılıp 35-40 dakika pişirilir.havuçların kabuğu soyulup jülyen olarak kesilir.soğanlar küçük doğranır.tereyağ ve zeytin yağ pilav tenceresine konulur.soğanlar ve havuçlar pişmeye bırakılır.karabiber eklenip ocağın altı kapatılır.pirinçler tuzlu sıcak suda ıslatılır.ayrı bir tavada kabukları soyulmuş bademler kavrulur.kuzu incikler pişince suyundan 2 kase kaldırılır.pirinçler yıkanıp suyu süzülür.kavrulan havuçla soğanın üzerine pirinçler eklenir.2 kase et suyu ve 1 kase normal su ile pilav pişirilir.kuzu incikler didiklenir.servis tabağına konulan pilavın üzerine didiklenmiş incikler,en üstede bademler konarak servis edilir.



LAHMACUN
HAMURU İÇİN 4 su bardağı un
                           2 tatlı kaşığı tuz
                           1 paket yaş maya
                           1 tatlı kaşığı şeker
                           yarım su bardağı su
                           1,5 su bardağı yoğurt (duruma göre yoğurt miktarı artabilir)
ÜSTÜ İÇİN
 kıyma
                   4 diş kıyılmış sarımsak
                    rendelenmiş suyu sıkılmış soğan
              4 adet yeşil biber
                    domates ve biber salçası
                    tuz,karabiber,isot,pul biber,kimyon
                    3 adet kabukları soyulmuş küçük doğranmış domates

Hamur malzemeleriyle yoğurulur ve en az 2 saat dinlenmeye bırakılır.sarımsaklar ezilir,rendelenmiş ve suyu süzülmüş soğan,minik doğranmış biberler,salçalar,domates ve baharatlar karıştırılır.dinlenen hamur un ve merdane yardımıyla açılır.üzerine iç harçtan yayılır.tost makinasında iyice kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN...
BLOGU ARATIRKEN EMEK KAFEE BLOG YAZARSANIZ DAHA KOLAY ULAŞIRSINIZ.    SEVGİLER....

8 Kasım 2013 Cuma

Kabak Sandal

hayırlı cumalar arkadaslar.rabbimin bereketi üzerinize olsun.geçenlerde çamaşır makinemde bir sorun oldu ve servis çağırdık.tamir ederken rezidansı çıkardı servis görevlisi.aman bir kireç bir kireç.şok oldum halbuki o kadar da calgon falan kullanıyordum. dünyanın parasını veriyoruz bu ürünlere.nasıl şaşırmak benimki ama görseniz.servis görevlisine sordum.demek ki bu ürünler bir işe yaramıyor dedim.görevli makinanın her yıkamada en az 5 sefer su aldığını ve bizim sadece ilk yıkama için kireç önleyici koyduğumuzu söyledi.daha sonraki yıkamalarda makinanın kireçli su ile asıl yıkama yaptığını söyledi.ee dedim ,ne yapalım hiç kullanmayalım o zaman ,boşa para vermeyelim dedim.görevli  az da olsa yine önler ama eğer makinanızda kazan temizleme özelliği varsa onu ayda bir yapmamızı ,başında beklememizi ve içine bir paket kireç sökücü  her su aldığında koymamızı söyledi.zavallı makinam o kadar para verip aldık,uzun zaman kullanırız dedik ama ne hale gelmiş.öğrendiğim bu bilgiyi de sizlerle paylaşmak istedim.

MALZEMELER:
yarım kilo kabak
  250 gram kıyma
     1 doğranmış soğan
  2 diş sarımsak
       1 domates rendesi
               karabiber,tuz,pulbiber
     kaşar peyniri
             kızartmak için sıvıyağ
          üzerine salçalı su

YAPILIŞI:kabaklar bir kenardan kesilir.
kesilen kısımdan çay kaşığı ile oyulur.
oyulan kabaklar sıvı yağda kızartılır.
tavada soğan ve sarımsak kavrulur ve kıyma eklenerek beraber kavrulmaya devam edilir.
rendelenmiş domates ve baharatlar da katılıp 5 dakika daha pişilir.
kızarmış kabaklar kıymalı içle doldurulur.
üzerine domates ,biber konur.salçalı su ile fırına verilir.
iyice kızaran domates ve biberin üzerine kaşar peynir koyulup 5 dakika daha pişirilir.
                                                    AFİYET OLSUN....
kabak sandal,kıymalı kabak,kabak



7 Kasım 2013 Perşembe

dolma biber turşusu



bu turşuya bayılıyorum o kadar güzel ve değişik ki..kesinlikler yapmalısınız.Hatay da yediğim zaman çok değişik gelmişti görüntü itibariyle ama tat harikaydı.Kısır eşliğinde minik dolma biber turşusu lezzeti ve sunumuyla beraber süper oluyor. Turşu olduktan sonra tekrar resimleyip sizinle paylaşacağım.

Malzemeler.1 kilo minik dolma biber
                   4 havuç
                   4-5 yaprak lahana
                   4-5 diş sarımsak
                   1,5 su bardağı sirke
                   1,5 çay bardağı tuz
                   defne yaprağı
Yapılışı:Dolma biberleri temizleyip yıkayın.
Havuçları soyup büyük yeriyle rendeleyin.
 Lahanaları yıkayıp ince kıyın.
2 litre suda sirke ve tuzu karıştırın.
Havuç ve lahanayı karıştırın ve biberlerin içine doldurun.
Bidona üst üste dizin ,aralarına sarımsak atın ve salamurayı yavaş yavaş ekleyin.
En üstede defne yaprağı koyarak kapatın.1 ay sonra turşu yenmeye hazır.
Not:Kendinize ait salamura tarifiniz varsa uygulayabilirsiniz.Önemli olan dolma biberlerin dolduruluşu,gerisi bildiğiniz turşu.
                               AFİYET OLSUN...



çikolatalı un kurabiyesi

bu aralar butik kurabiyelere takmış durumdayım.keşke bir kurs olsa da gitsem.
ama azmettim yapacağım inşallah. deneye deneye öğreneceğim.
görünüşleri çok hoşuma gidiyor.özellikle çocuklar bayılıyor zaten.
birkaç malzeme aldım,kurabiye hamurunu tutturursam üst süslemeye geçeceğim.bu ilk
kurabiye denememdi istediğim gibi olmadı.kabarmaması ve yüzeyin düz olması gerekiyormuş.benimki hem
kabardı hem de düzgün olmadı kalıbım keskin kenarlı değilmiş.bu arada pasta,kurabiye kalıpları uçsuz bucaksız bir denizmiş.istediğiniz,aklınıza hayalinize gelmeyecek konseptler için kalıplar var.tabi fiyatlarda baya bir pahalı.butik kurabiye işi yapacaksanız baya bir malzeme almanız bunun içinde sermaye lazım.bugün bir heves hemen yapayım sonra sıkılınca bırakayım olmaz.bu işin içinde büyük paralar var .bir merdane bile 35 liradan başlıyor desenli olanlar.hatta 100 liraya bile var o kadar yani.deneme yaparken kurabiyeler böyle oldu.tadı harika enfes diyebilirim.sadece şeker hamuruyla kaplanmaya uygun olmadığı için bende bu şekilde değerlendirdim.tarifi şöyle
malzemeler
250 gram tereyağ
250 gram pudra şekeri
1 paket vanilya
4 su bardağı tepeleme un
1 yumurta
1 kare bitter çikolata
hindistan cevizi

tereyağ ve pudra şekerini elinizle iyice karıştırın.köpük köpük olana dek.ardından yumurta,vanilya ve unu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin.hamuru streçe sararak en az yarım saat buzdolabında dinlendirin.dinlenen hamuru unlanmış tezgahta açın ve istediğiniz kalıpla kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.ısıtılmış 160 derece fırında 20-25 dakika hafif pembeleşene kadar pişirin.soğuyan kurabiyeleri benmari usulü eritilmiş çikolata ardından hindistan cevizine batırın.antep fıstığı,fındık kırığı da olur.tekrar yağlı kağıda koyduğunuz kurabiyeleri çikolataları donunca servis edin.
AFİYET OLSUN...
NOT:BLOGUMUZU ARATIRKEN EMEK KAFEE BLOG YAZARAK DAHA KOLAY ULAŞIRSINIZ.SEVGİLER...


6 Kasım 2013 Çarşamba

düğümlü açma


1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık peynir suyu (su da olur)
yarım su bardağı sıvı yağ
5-6 su bardağı un
1 paket yaşmaya(instant maya da olur)
2 yemek kaşığı tepeleme şeker
2 tatlı kaşığı silme tuz
arasına 100 gram oda ısısında tereyağ yada margarin
üzerine yumurta sarısı,çörek otu,susam

un.tuz ve şeker yoğurma kabına konulup,ortası havuz gibi açılır.
havuzun ortasına süt,peynir suyu,sıvı yağ,maya konularak yavaş yavaş yoğurulur.
hamur yarım saat mayalandırılır.mayalanan hamurdan küçük bezeler alınıp açılır.
ortasına yumuşak tereyağ sürülür.ince uzun rulo yapılır ve düğüm atılır.
bu şekilde tepside 20-25 dakika dinlendirildikten sonra yumurta sarısı sürülür.
çörek otu ve susam serpilir.ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirilir.
                                                                  AFİYET OLSUN...
NOT:blogumuzu aratırken emek kafee blog diye yazarsanız daha kolay ulasırsınız.sevgiler...

5 Kasım 2013 Salı

Doğum Günü Masasından Kareler



doğum günü meleğimiz ,kızım SARA 6 yaşına girdi.
sevdiklerimizin özel günleri yaklaştığında ne yapacağımızı şaşırır.
ne yapsak da onları mutlu etsek diye düşünürüz.güzel bir hediye,şık bir sofra.
hele de konu çocuklar olunca onlara hafızalarında yer edecek bir doğum günü yapmayı isteriz.
onları mutlu etmek ,kendimizi mutlu etmektir.onların yüzündeki gülümseme bizleri de gülümsetir.
tabi amaç aslında sevdiklerimizle bir araya gelmek ,dinimizce de sünnet olan hediyeleşmektir.
bu da o güzel günlerden biri.kızım SARA 'nın doğum günüydü.sizlere de fikir olması açısından hazırladığım masayı paylaşıyorum.
evimiz 6 sayısı baskılı balonlarla süsledi. pony işlemeli peçeteler seçildi.pembe masa örtüsü serildi.


MENÜDEKİLER:Mercimekli Köfte tarifi için tık
                             Zeytin yağlı yaprak sarma
                             Patates pastası
                             Örgü poğaça
                             Makarna salatası
                             Cevizli saray tatlısı
                             Bonibonlu kurabiye
                             Poğaça
                             Düğümlü Açma
                             Kırmızı lahana salatası
                             İrmik helvası
                             Un kurabiyesi tarifi için tık
                             Çilekli yaş pasta
                             Raffaelo
                             Ballı bademli kek
                             Croissant(kruvasan)
                             Tırtıl kurabiye
                             İki renkli kurabiye
                             Spitzbuben(marmelatlı kurabiye)


patates pasta,bademli kek



Masadakilerin tariflerin tamamını ilerleyen günlerde paylaşacağım arkadaşlar. en soldaki bademli kekle başlayalım tariflere..
   
MAKARNA SALATASI
1 su bardağı küçük makarna
1 su bardağı yoğurt
4-5 kaşık mayonez
1 kavanoz garnitür
tuz
Makarnayı bol suda haşlayın.Haşlanan makarnayı süzün.Garnitürü de yıkayıp süzün..Haşlanmış makarnaya ekleyin.Yoğurt,mayonez ve tuzu karıştırıp diğer harca ekleyip karıştırın.İsterseniz dereotu da katabilirsiniz.
RAFFAELO
1 paket sütle çırpılmış şanti(orjinalı şekerli krema)
400 gram kadar hindistan cevizi
50 gram dövülmüş fındık
içine tüm fındık
dışına hindistan cevizi
Çırpılmış şantiye hindistan cevizini ve fındığı katıp yoğurun.Ele yapışman bir kıvam olacak.Küçük küçük parçalar alıp ortasına tüm fındık koyun. Bu işlemi yaparken elinizi suya batırınTekrar yuvarlayıp hindistan cevizine bulayın.Dolapta bir saat dinlendirip,servis edin.

İRMİK HELVASI 
2 su bardağı irmik
200 gram tereyağ
2 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
1 su bardağından biraz fazla şeker
dolmalık fıstık
Yağı eritin ve irmiği katıp en az 15 dakika kavurun.Ayrı kapta su ve şekeri kaynatın.Kavrulan irmiğe şerbeti yavaş yavaş katın.Isıtılmış sütü de irmiğe katın.Helvayı dinlenmesini için tencerede bekletin.Bu arada az yağla fıstıkları kavurun.Dinlenen helvayı kağıt kek kalıplarına koyup fıstıkla süsleyin.
BALLI BADEMLİ KEK
1 su bardağı un
1 su bardağı pirinç unu
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı tere yağ
1 paket kabartma tozu
1 limon suyu
üzerine 1 su bardağı file badem
3 yemek kaşığı bal

yumurta ve şekeri köpürene dek çırpıyoruz.ardından sıvı yağ,süt,yumuşak tere yağ ve limon suyu eklenip beraberce çırpılır.elenmiş un,pirinç unu ve kabartma tozu da eklenip karıştırıldıktan sonra yağlanıp unlanmış kalıba dökülür.ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir.bademler tavaya alınıp kavrulur.üzerine bal ve bir yemek kaşığı sıvı yağ eklenip ilk sıcaklığı çıkan kekin üzerine yayılır.

                     

   kruvasanların yanındaki açmanın tarifini veriyorum hemen
    DÜĞÜMLÜ AÇMA
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık peynir suyu (su da olur)
yarım su bardağı sıvı yağ
5-6 su bardağı un
1 paket yaşmaya(instant maya da olur)
2 yemek kaşığı tepeleme şeker
2 tatlı kaşığı silme tuz
arasına 100 gram oda ısısında tereyağı yada margarin
üzerine yumurta sarısı,çörek otu,susam

un.tuz ve şeker yoğurma kabına konulup,ortası havuz gibi açılır.
havuzun ortasına süt,peynir suyu,sıvı yağ,maya konularak yavaş yavaş yoğurulur.
hamur yarım saat mayalandırılır.mayalanan hamurdan küçük bezeler alınıp açılır.
ortasına yumuşak tereyağ sürülür.ince uzun rulo yapılır ve düğüm atılır.
bu şekilde tepside 20-25 dakika dinlendirildikten sonra yumurta sarısı sürülür.
çörek otu ve susam serpilir.ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirilir.

CROISSSANT(KRUVASAN)
Yarım litre ılık süt
1 yumurta
1 tane yaş maya
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 kilo un
arasına 250 gram tere yağ
üzerine yumurta sarısı
tereyağını bir buzdolabı poşetine koyup merdane ile dikdörtgen şeklinde açalım.o şekilde de buzluğa koyalım.
süt,sıvı yağ,maya,tuz,şeker,yumurta ve unla güzel bir hamur yoğurup,1 saat dinlendirelim.hamuru merdane yardımıyla açtığımız tereyağının iki katı büyüklüğünde açıp içine soğumuş tere yağını koyalım.tere yağını komple hamurla kapatalım.yavaş yavaş tere yağlı hamuru uzunlamasına açalım.tezgahı arada unlayalım.açılan hamuru tekrar ikiye katlayıp yine uzunlamasına açalım.bu işlemi 6-7 defa tekrarlayalım.en uzunlamasına açtığımız hamuru üçgen şekilde kesip rulo saralım.tepsiye koyduğumuz kruvasanları en az 3 saat dinlendirelim.dinlenen hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.


çilekli yaş pastanın yanındaki iki renkli üzerinde şeritler olan kurabiye tarifiyle devam ediyorum.tarif Leyla ile yemek saatine ait.bol resimli anlatımı için Leyla hanımın blogunu ziyaret edebilirsiniz.

İKİ RENKLİ ÇİKOLATALI KURABİYE
250 gram tereyağı
200 gram pudra şekeri
yarım paket kabartma tozu
2 yumurta
2 yemek kaşığı kakao
aldığı kadar un(yarım kilo kadar)
üzerine eritilmiş çikolata

yağ,şeker,yumurta,kabartma tozunu iyice birbirine yedirelim.unu yavaşça ekleyip
ele yapışmayan bir hamur elde edelim.hamuru ikiye bölüp yarısına kakao ekleyip biraz daha yoğuralım.kakaolu hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlayalım.beyaz hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp elimizde açalım ve kakaolu hamuru içine koyup kapatalım.aynı biskrem gibi dışı beyaz içinde kakaolu hamur olacak.tüm hamuru bu şekilde yapıp 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirelim.kurabiyeler soğuyunca benmari usulü eritilmiş çikolatayı kurabiyelerin üzerine gezdirelim.

ve diğer kurabiye tarifiyle devam ediyorum.tarifi yine Leyla hanım a ait.doğum günü yaptığımızda blog kurmak aklımızda olmadığı için tek tek resimlerini çekmedik.size yardımcı olması için ayrıntılı olarak bakabileceğiniz bu tarif için Leyla hanımın bloguna tık tık.bu tariften baya çıkıyor yarım ölçü de yapabilirsiniz.

 SPITZBUBEN(MARMELATLI KURABİYE)
3 yumurta
yarım kilo şeker
600 gram çok yumuşak tereyağ
4 paket vanilya
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 kilo un
içine istediğiniz marmelat
nutella
üzerine  pudra şekeri

tüm hamur malzemeleri yoğurma kabına alıp yumuşak bir hamur yapın.bu hamurun bir gece dolapta beklemesi gerekiyor.hamuru streç filme sarıp bir gece dinlendirdikten sonra,kurabiyeyi yapmadan en az 2 saat önce hamuru çıkarıp oda ısısına gelmesini bekleyin.oda ısısına gelen hamuru unlu tezgahta açın.kurabiye kalıbıyla kesin.eşit sayıda kurabiye olmalı.taban olacaklar aynı şekilde kalmalı üzerine kapak olacaklar daha küçük bir kalıpla tekrar kesilmeli.böylece o küçük bölümden marmelat veya nutella görünecek.tüm hamur bu şekilde şekillendikten sonra 160 derece ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin.soğuyan kurabiyelerin taban olacakların üzerine marmelat ya da nutella sürün ve kapak olan kurabiyeyi üzerine kapatın.son olarak pudra şekeri serperek servis yapın.

kurabiyelerle devam ediyorum.sırada çocukların çok sevdiği bir kurabiye olan bonibonlu kurabiye tarifi var.
TIRTIL KURABİYE
250 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
6 tatlı kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
üzerine eritilmiş çikolata ve hindistan cevizi

tüm malzemelerle ele yapışmayan hamur yapılır.tırtıl kurabiye ucu takılan sıkma torbasıyla
yağlı kağıt serili tepsiye kurabiyeler sıkılır.ısınmış 170 derecede hafif kızana kadar pişirilir.soğuyan kurabiyeler
önce eritilmiş çikolata sonra hindistan cevizine batırılır.


BONİBONLU KURABİYE
1 paket nişasta 400 gram
250 gram margarin veya tereyağ
1 yumurta
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı pudra şekeri
bonibon

tereyağ,şeker ve yumurta öncelikle iyice karıştırılır.nişasta,un,kabartma tozu katılarak
ele yapışmayan bir hamur elde edilir.merdane ile açılarak istenilen kalıpla kesilir.üzerine bonibon konulur.
160 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişirilir.
AFİYET OLSUN....
DİĞER TARİFLER İÇİN TAKİPTE KALIN.
BLOGUMUZU ARATIRKEN EMEK KAFEE BLOG DİYE YAZARSANIZ DAHA KOLAY ULAŞIRSINIZ.

4 Kasım 2013 Pazartesi

meyve kurulu kek

meyve kurulu kek

yine bir kek tarifi ile karşınızdayım.sürekli kek yapmaya başladım bu ara

sürekli kek mi yapıyorsun diye arkadaşlarım var evet sürekli yapıyorum.en azından haftada bir kesin kez yapıyorum.çünkü küçük kızım sürekli kek,kurabiye istiyor benden.anaokuluna giderken anne sen evde kal bana pasta yap diyor.akşam gelince de ilk sorduğu pastam nerede?madem istiyor
bende sağlıksız şeyler yemesinden çok kendi yaptığım,
şeyleri yedirmeyi tercih ediyorum.bu defa sade kekimizin içine meyve kurusu kattım.aktardan aldığım
içinde kuru incir,portakal kabuğu gibi meyvelerin kurusu olan bu kek harika oldu.eğer sizde meyve kurusu yoksa evinizde kuru incir,kuru kayısı,kuru üzüm,hurma varsa bunları çok ince kıyıp,içine de portakal kabuğu havuç rendelerseniz aynı tadı yakalabilirsiniz bence.

malzemeler
2 yumurta
1 çay bardağı şeker 
1 çay bardağı süt
1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
2 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
meyve kurusu

yapılışı

oda sıcaklığındaki yumurtalar ile şeker iyice çırpılır.köpürene ve pütürlük kalmayana dek çırpın.
ardından süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
un,vanilya ve kabartma tozunu eleyelim.sıvı karışımın içine yavaşça dökelim ve karıştıralım.
en son meyve kurusunu hafif unlayıp unun fazlasını aldıktan sonra hamura katalım.
hafif kaşıkla karıştırıp yağlanıp unlanmış kalıbımıza aktaralım.ısıtılmış 170 derece fırında kekimizi
kızarana kadar pişirelim.ilk 20 dakika kapak açılmayacak ,daha sonra kürdan ile kontrol edebilirsiniz.
kürdana hamur yapışmamışsa pişmiştir.hafif ılıdıktan sonra kalıptan çıkarın ve dilimleyin.
AFİYET OLSUN...
NOT:Blogumu aratırken emek kafee blog diye aratırsanız daha kolay ulaşabilirsiniz.SEVGİLER...



3 Kasım 2013 Pazar

süslü patlıcan

                                 
                                 insanlar çocukken daha mutludurlar,
                                  çünkü oldukları gibi davranırlar                         william warner


biz bayanlar misafir geleceği zaman ne yapacağımızı şaşırır,farklı ve değişik lezzetler sunumlar yapmak isteriz.
bu da o değişik tarif ve sunumlardan biri.çok basit ve şık.görsel olarakta çok beğenileceğini düşündüğüm bu tarifi sizlerle paylaşıyorum.

malzemeler
2 adet geniş patlıcan
1 küçük patates küp doğranmış
1 havuç küp doğranmış
yeşil,sarı,kırmızı biber küp doğranmış
sarımsaklı yoğurt
tuz
yapılışı
patlıcan halka halka doğranır.
tuzlu suda acısı çıkana kadar bekletilir.suyu süzülür.
iyice kurulanan patlıcanlar kızgın yağda kızartılır.
diğer küp doğranmış sebzelerde ayrı ayrı kızartılır..
patlıcanların üzerine patates,havuç ve biberler konur.hafif tuz serpilir.
sarımsaklı yoğurt üzerine gezdirilir.



                                                     AFİYET OLSUN....

2 Kasım 2013 Cumartesi

Muz Dolgulu Cupcake

muffin
MUZ DOLGULU MUFFIN

EMEKKAFE
Tamamen doğaçlama bir tarif.Bazen kafama değişik fikirler geliyor."Şunu şöyle yapsam nasıl olur ?","Böyle yapsam güzel olur mu ?"diye düşünüyorum.Bilmiyorum ama mutfakta kendimi çok rahatlamış hissediyorum.Tabi bir de yaptığım şey güzel olursa tadından yenmez.Ne zamandır bu cupcake,muffin işine merak sarmış durumdayım.Çok hoşuma gidiyor.Minik minik daha gösterişli ve güzel.istediğin gibi süsleyebiliyorsun.Denemek istediğim o kadar çok tarif var ki..Sizlere beğendiklerimi burdan ileteceğim.Bu muffinlerinde çıkış hikayesi şöyle:Canım arkadaşım Serap 'ı oturmaya çağırdım.Aynı yıl ve ay doğumlu kızlarımız var.Kızım sabah uyanıp anne benim arkadaşım nerede deyince üzüldüm.Kaç gündür eve hapis olmuştu kuzum.Hemen arkadaşıma telefon açtım .Sağ olsun kırmadı beni.Geleceğim fakat  bir şey hazırlama sakın gelmem deyince tamam ,kek yapayım sadece çocuklar yesin dedim.Ortaya bu güzel tarifimiz çıktı.Daha süslemesini yapmadan 2 tanesi kızım tarafından yendi.O kadar güzel oldu yani.Sizlerde deneyin bakalım beğenecek misiniz?
MALZEMELER:2 oda ısısında yumurta
                          1,5 çay bardağı şeker
                          1 çay bardağı süt
                          yarım çay bardağı sıvıyağ
                          1 paket kabaertma tozu
                          1 paket vanilya
                          2 yemek kaşığı kakao
                          aldığı kadar un(2 su bardağı kullandım)
Üzeri için:bir paket krem şanti
              bir su bardağı süt
              yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası


EMEKKAFE
İçine:muz

YAPILIŞI:Öncelikle fırınınızı 170 dereceye ayarlayın.Un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyin.Yumurta ve şekeri çırpın.Sıvı yağ ve sütü ilave edin.Yavaş yavaş elenmiş unu da ekleyin.Karışımdan biraz kaldırıp ona kakao ekleyin. Muffin kağıtlarına önce sade sonra kakaolu karışımdan ve en üste yine sade karışımdan koyun.Isıtılmış fırında pişirin.Bu arada krem şantiyi gıda boyası ve sütle çırpın.Gıda boyası yerine çilekli krem şanti kullanabilirsiniz.Çırpılan şantiyi dolapta soğumaya bırakın.Kürdan testi ile kekin pişip pişmediğini kontrol edin.Pişen kekleri soğumaya bırakın.Muzu küçük küçük doğrayın.Soğuyan kekleri üstten bıçak yardımıyla kapak şeklinde oyun.İçine krem şanti sıkın ve muz koyun.Kapağı tekrar kapatın.Üzerini krem şantiyle süsleyin.Tüm kekleri bu şekilde bitirin.
                                  AFİYET OLSUN...

Kaytaz Böreği

börek


Kaytaz böreği isminin geçmesi bile ağzımı sulandırdı.başka şehirlerde pek bilinmese de Hatay'ın en meşhur böreğidir.çocukken fırının başında pişmesini beklerdik.kıtır kıtır el açması bir de kıymalı daha ne olsun başka.
misafir sofralarının baş tacı.eğer kıtır lezzetleri seviyor ,kıymaya dayanamıyorsanız bu börek tam size göre.eğer hamur yoğurmayı sevmiyorsanız ,fırından ekmek hamuru alıp onu sıvı yağla birlikte açıp çabucak yapabilirsiniz.en kısa sürede yapmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.hemen tarife geçiyorum.

MALZEMELER :1 yumurta
                           2 çay bardağı ılık su
                           1 tatlı kaşığı maya
                           2 yemek kaşığı sıvı yağ
                           1 tatlı kaşığı tuz
                           aldığı kadar un

 AÇMAK İÇİN: bol sıvı yağ

İÇ HARCI İÇİN: 250 gram kıyma
                           1 orta boy doğranmış soğan
                           1 yemek kaşığı nar ekşisi
                            tuz,karabiber,pul biber
                           1 yemek kaşığı salça
                            sıvı yağ

YAPILIŞI:Yumurta ,maya,su,sıvı yağ ve tuz katılarak yumuşak bir hamur yapılır.Hamur en az yarım saat dinlenmeye bırakılır.Ayrı bir kapta kıyma,soğan,nar ekşisi,salça ,sıvı yağ ve baharatlar iyice karıştırılır.harç pişmeyecek ,her şey çiğden olacak.Mayalanan hamurdan küçük bezeler yapılır.Her beze bol sıvı yağda açılabildiği kadar açılıp kare şeklinde katlanıp tepsiye dizilir.Tüm hamur bu şekilde bitirilir.Kare şekli verilen bezelerin üzerine kıymalı harçtan konularak iyice yayılır 180 derecede iyice kızarana kadar pişirilir.

                                                                                    AFİYET OLSUN....


Not:blogumu google da aratırken emek kafee blog yazarsanız daha kolay ulaşırsınız.
                                                SEVGİLER..




baklava yufkasından ıspanaklı börek

baklava yufkasından ıspanaklı börek

Merhaba arkadaşlar güzel bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle.
bugün çocuklarla evdeyim yine.eşim hafta sonları evde olmadığından çok sıkıcı geçiyor bende
ben dışarı çıkamıyorum diye hava da bir o kadar güzel oluyor aksine.
neyse kendisi iyi ,canı sağ olsun da ben evde beklerim mecburrrr :)
sizler bugünü güzel değerlendirin.öncelikle güzel bir kahvaltı masası hazırlayın.
bu börekten de yaparsanız harika olur.sabah sabah sıcacık börek kokularıyla iştahları açın.
ailecek bol sohbetli bir kahvaltıyla güne başlayın.bakalım böreği nasıl yapmışım..

malzemeler
yarım paket baklava yufkası
yarım fincan su
yarım fincan sıvı yağ
100 gram eritilmiş margarin
iç harcı için
100 gram kadar ıspanak
beyaz peynir
1 küçük boy kuru soğan
tuz,pulbiber
NOT:Böreğin yapılışını videolu olarakta çektim.izlemek isteyenler buradan bakabilir.





 yapılışı
ıspanaklar yıkanıp küçük küçük doğranır.iyice suyu süzdürülür.
kuru soğan da minik şekilde doğranır.suyu süzülen ıspanağa eklenir.beyaz peynir,hafif tuz ve pul biberle karıştırılır.
2 adet baklava yufkası alınır.sıvı yağ ve su karıştırılır.bu karışımdan yufkanın üzerine gezdirilir.içine ıspanaklı
harç yayılır.köşelerden katlanan yufka rulo şeklinde sarılır.tüm paket bu şekilde sarılarak bitirilir.
börek istenilen büyüklükte dilimlenir ve üzerine eritilmiş margarin gezdirilir.margarinin böreğin her yerine değmesini sağlayın.ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi kızarana dek pişirin.böreği sıcak servis edin.
AFİYET OLSUN...



NOT:blogumu aratırken emek kafee blog dıye aratırsanız bize ulaşmanız daha kolay olacaktır.
                                                                                        SEVGİLER....

1 Kasım 2013 Cuma

Tepsi Kebabı

tepsi kebabı,kebap,köfte,kıyma


                                                 Hatay 'ın en sevilen lezzetlerinden biridir.
Çok lezzetli ,yapımı pratik ve bir o kadar evimizdeki malzemelerle yapabileceğiniz harika bir lezzet. 
genellikle misafir geleceği zaman hemen kasaba gidilir tepsiye et bastırılır ve taş fırında pişirilir.
taş fırından alınan sıcacık pideyle de servis edilir.
bu yemeğin yanına pilav ,cacık,salata,humus ve bir de peynirli börek oldu mu harika bir masa olur.
taş fırında pişirildiği gibi evdeki fırında da pişirilebilir.ama bence taş fırında pişen yemeğin lezzeti hiç bir şeyde yok bence.Hatay da neredeyse her mahallede taş fırın vardır.
evinizde yaptığınız bir güveci böreği götürüp pişirtebilirsiniz.tepsiye koyduğunuz sebzeleri közletebilir.hatta bayramlarda yaptığınız kurabiyeleri bile taş fırına gönderebilirsiniz.bayramlarda fırınlar sabaha kadar çalışır bizim memlekette.kuyruklar olur.
kahkeler,un kurabiyeleri,kömbeler koca koca tepsilerle pişirilir.memleketimi özledim galiba.
birden böyle düşününce ah ah orada olmak var diye iç çektim şimdi.
neyse fazla uzatmadan hemen bu güzel lezzetin tarifine geçelim.


  • Yarım kilo orta yağlı kıyma
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 orta boy sogan
  • 1 orta boy domates
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz
  • karabiber
  • pulbiber       
ÜZERİ İÇİN

  • 1 adet patates
  • 1 adet domates    
  • istediğiniz kadar biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1.5 su bardağı su  
  • sıvıyağ















öncelikle damaraları çıkarılmış biber, soğan ,maydanoz robotta çekilir.ardından içine domates (ben kabuğunu soymuyorum)baharatlar ve salça katılarak tekrar çekilir.






sonra kıyma ile robotta çektiğimiz malzemeleri iyice yoğuruyoruz                                                                                                                                                                                                                                          





sıvıyağ ile yağladığımız tepsiye elimizle yayıyoruz.







üzerine patatesi ,biberi ,domatesi dilimleyip bir yemek kaşığı salça ile 1.5 bardak suyu sulandırıp üzerine döküyoruz.200 derece ısıtılmış fırında patatesler kızarana kadar en az 30 dakika pişiriyoruz.afiyet olsun





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...